Karavan

Τα Karavan είναι μια εταιρεία με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ θηλυκές αλλά καθόλου καταπιεστικές γραμμές σχεδίων και τον "ταξιδιάρικο", μποέμ και άνετο χαρακτήρα τους.

Η Μαριλού Κατσώνη λανσάρει την πρώτη της συλλογή ρούχων με το όνομα "KARAVAN". Έχοντας δουλέψει αρκετά χρόνια ως στυλίστρια και γνωρίζοντας καλά το χώρο της μόδας, επιλέγει να τον προσεγγίσει  από την πλευρά της δημιουργού, αυτή τη φορά. Τα ρούχα είναι χειροποίητα και διαθέτουν αυτό το ιδιαίτερο στυλ που επιθυμεί κάθε γυναίκα για να νιώσει ξεχωριστή!

Τι είδους υφάσματα επέλεξες για αυτή τη συλλογή;

Η χειμερινή συλλογή έχει φυσικά τα αγαπημένα μου εμπριμέ, βαμβακερές καπαρντίνες και βελούδα, καθώς και scuba, ένα μάλλον παρεξηγημένο πανί με άπειρες δυνατότητες το οποίο χρησιμοποιημένο σωστά δείχνει θαυμάσιο.

Με μια πρώτη ματιά αυτό που διέκρινα στα ρούχα σου είναι από τη μία ήρεμες μονοχρωμίες και από την άλλη έντονα εμπριμέ. Αυτό που εύκολα κανείς θα το χαρακτήριζε "αντίθεση" μήπως απλά αποτελεί τις δύο όψεις του "ίδιου νομίσματος", τις συναισθηματικές εναλλαγές του ίδιου προσώπου, κάτι που όλοι λίγο πολύ κρύβουμε μέσα μας;

Η αλήθεια είναι πως μου αρέσουν πολλά στυλ ρούχων, διαφορετικά μεταξύ τους, είτε αυτό λέγεται μποέμ είτε ρομαντικό, είτε κλασικό, μπορώ να βρω κάτι όμορφο σχεδόν σε όλα. Μου αρέσει να μην απορρίπτω τίποτα, έτσι και στα ρούχα μου βλέπεις ανακατεμένα τα εμπριμέ με τα μονόχρωμα, αυτά που φωνάζουνε "δείτε με" με τα λίγο πιο ήσυχα. Δυο όψεις δεν θα το έλεγα, μια όψη με πληθωρικό χαρακτήρα περισσότερο.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο κομμάτι από τη συλλογή σου με το οποίο νιώθεις μεγαλύτερο "συναισθηματικό" δέσιμο;

Το κιμονό είναι ένα κομμάτι που το έχω αγαπήσει ιδιαίτερα κι αυτό γιατί πριν βγει στην παραγωγή πολλοί που είχανε δει την συλλογή μου προσπάθησαν να με αποτρέψουν να το βγάλω για την μη εμπορικότητα του. Παρ' όλ' αυτά το κιμονό μου με έβγαλε ασπροπρόσωπη. Πολλές είναι οι κοπέλες το αγάπησαν και σύντομα η ζήτησή του αυξήθηκε τρομερά.

Γιατί πιστεύεις έχουν αγαπηθεί τόσο πολύ τα ρούχα "KARAVAN"; Μήπως η αίσθηση ελευθερίας που αποπνέουν είναι στα συν που τα κάνει τόσο  ξεχωριστά και αγαπητά;

Απλά νιώθουν ωραία όταν τα φοράνε, αυτό είναι όλο κι όλο. Όταν φοράς ένα ρούχο και σου αρέσει ο εαυτός σου στον καθρέφτη, το αγαπάς.

Πιστεύω πολύ στα hype της κάθε εποχής και η ελληνική μόδα είναι αυτή τη περίοδο στα πάνω της, δεν μπορώ όμως να μην δω τα Karavan ακόμα και μετά τον κύκλο που θα κάνει όλο αυτό. Εξελισσόμαστε, τρέχουμε, ζούμε την εποχή μας και κυρίως γουστάρουμε τρομερά αυτό που κάνουμε.

Πόσο συχνά ταξιδεύεις και πόσο σε έχουν επηρεάσει τα ταξίδια στον τομέα έμπνευση; Μπορώ να υποθέσω ότι έχεις κάποια ιδιαίτερη σχέση με αυτά καθώς και το όνομα που επέλεξες να δώσεις στα ρούχα σου παραπέμπει εκεί ετυμολογικά και μεταφορικά.

Ταξιδεύω συχνά, είναι κάτι το οποίο προτιμώ να μην στερήσω στον εαυτό μου όσο είμαι γερή και μπορώ να το κάνω. Μου αρέσει επίσης πολύ να ταξιδεύω με το μυαλό μου όταν δεν μπορώ να φύγω στην πραγματικότητα. Είναι κάτι που μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω. Θεωρώ και τις δυο μορφές ταξιδιών απαραίτητες για την ψυχική μου υγεία και εννοείται πως οτιδήποτε αποκομίζω από τα "φευγιά" μου αποτυπώνεται στα ρούχα.

Ποια η σχέση σου με το ρετρό; Πιστεύεις ότι δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότεροι νέοι σχεδιαστές τείνουν προς μια ρετρό αισθητική;

Όπως παντού έτσι και στη μόδα... «ρόδα είναι και γυρίζει». Το "σύγχρονο" παραείναι σύγχρονο για τον χαρακτήρα των Karavan χωρίς αυτό να τα κάνει να φαίνονται ρούχα άλλων δεκαετιών.

Τι επιδιώκεις σχεδιάζοντας ένα ρούχο;

Να μου αρέσει και μετά να σου αρέσει. Αν γίνεται αυτό είμαι ευτυχισμένη.

Ένας στυλίστας για να αποδώσει όσο πιο επιτυχημένα γίνεται το στυλ που επιθυμεί, ασχολείται με πολλούς τομείς γύρω από τη μόδα, τις τέχνες, την εικόνα γενικότερα. Πόσο σε βοήθησε στο δημιουργικό κομμάτι η πολύπλευρη προσωπικότητα που "κρύβει" ένας στυλίστας καθώς έχεις δουλέψει αρκετά χρόνια στο χώρο της μόδας υπό αυτήν την ιδιότητα.

Δημιουργικά με έχει βοηθήσει περισσότερο η λογοτεχνία η μουσική για παράδειγμα παρά η ενασχόληση μου ως στυλίστρια στο παρελθόν. Σίγουρα η εμπειρία σε οτιδήποτε προστίθεται στο τελικό αποτέλεσμα, όμως αν κάτι μου έχει δώσει περισσότερο βοήθεια για αυτό που κάνω σήμερα είναι αυτά που έχω αποκομίσει από συζητήσεις, βιβλία, εικόνες η φωτογραφίες παρά μια φωτογράφιση που είχα την επιμέλεια της.

Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία πώλησης στα οποία βρίσκουμε τα ρούχα "Karavan";

Θα βρείτε τα Karavan σε 50 πολύ όμορφα καταστήματα σε πολλές πόλεις τις Ελλάδας. Αναλυτικά οι διευθύνσεις αναγράφονται στην σελίδα μας στο facebook

Διεκδίκησε ένα "The Lovers" floral bustier από τα Karavan κάνοντας τα κλασικά πια like εδώ και εδώ και άφησε μας τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα συμμετοχής μέχρι την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 στις 12 το μεσημέρι.

Νικήτρια: Δήμητρα Σταματογιαννοπούλου

Συνέντευξη: Ντένια Ζιωτοπούλου

Επιμέλεια: Γεωργία Κωτσιοπούλου

4 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.