Εάν νομίζεις πως η καινούργια σειρά “Gunpowder” στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Kit Harington θα είναι ένα ακόμη τυπικό δράμα του BBC, τότε κάνεις λάθος. Με σταρ όπως η Liv Tyler και ο Mark Gatiss δε θα μπορούσε παρά να είναι το next big thing. Η νέα ατμοσφαιρική σειρά δείχνει τη ζωή στην Αγγλία του 17ου αιώνα. Ακολουθώντας τα βήματα άλλων παραγωγών όπως το Peaky Blinders και το Taboo, κατευθύνεται σε μια δύσκολη περιοχή. Οι θεατές από το πρώτο κιόλας επεισόδιο θα γίνουν μάρτυρες διάφορων αρκετά βίαιων σκηνών.

Κάποιοι συγκρίνουν την καινούργια σειρά του Kit Harington με το Game of Thrones

Η The Guardian περιγράφει τη σειρά ως εξής: “Ένα Game of Thrones χωρίς δράκους και με περισσότερη ιστορία.” Ήταν αναμενόμενο πως θα γίνονταν συγκρίσεις αλλά η μεγάλη τους διαφορά είναι πως το Gunpowder βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία.
To ιστορικό δράμα του BBC παρουσιάζει την πραγματική ιστορία μιας ομάδας αντιφρονούντων Άγγλων Καθολικών που θέλουν να δολοφονήσουν τον King James I ανατινάζοντας τη Βουλή των Λόρδων. To τέλος της σειράς θα έρθει στις 5 Νοεμβρίου και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Στην Αγγλία αυτή η μέρα είναι γνωστή ως Bonfire Night.
O Guy Fawkes ήταν αυτός που κρύφτηκε κάτω από το κοινοβούλιο και πιάστηκε όσο ετοιμαζόταν να το ανατινάξει με βαρέλια πυριτίου. Μπορεί να έμεινε στην ιστορία αλλά σε αυτό δεν ήταν μόνος του. Ο Guy Fawkes ήταν ένα μικρό μόνο κομμάτι της ομάδας του Robert Catesby. Ο αγαπημένος μας Kit, λοιπόν, παίζει τον περιβόητο Robert Catesby. Αυτό που κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερη την ιστορία είναι πως είναι πραγματικός απόγονός του. Έτσι η ευκαιρία που του δόθηκε είχε διπλή σημασία για αυτόν. Μέσα από αυτό το ρόλο ο John Snow θα ανακαλύψει όχι μόνο την ιστορία της Αγγλίας αλλά και το παρελθόν της οικογένειάς του.
 Κάποιοι συγκρίνουν την καινούργια σειρά του Kit Harington με το Game of Thrones