Διαβάσαμε στο Pure Wow ποιοι είναι οι εφτά κανόνες που πάντα ακολουθούν οι διακοσμητές. Έχε τους στο μυαλό σου και βάλε τους στη “φαρέτρα” σου αν περνάς φάση ανησυχίας σε ό,τι έχει να κάνει με το design του χώρου σου.

More is more

Οι διακοσμητές θεωρούν πως αν δεν είναι ο μινιμαλισμός φιλοσοφία κάποιου, δεν υπάρχει λόγος να τον τηρείς και στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Για εκείνους όσο περισσότερο layering με έπιπλα έχει ένας χώρος τόσο πιο ολοκληρωμένος φαίνεται.

Διακόσμησε με βάση τον τρόπο που ζεις

Είναι λογικό να σου τραβάνε την προσοχή υλικά και έπιπλα που έχουν πανέμορφο design, αλλά αυτό δε σημαίνει πως έχουν πραγματικά μια θέση στο σπίτι σου. Η βάση όλης της διακόσμησης θα πρέπει να είναι οι ανάγκες σου και ο τρόπος ζωής σου. Πάντα σε συνδυασμό με τη διαρρύθμιση του χώρου σου. Το ζητούμενο της διακόσμησης είναι να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και το σπίτι μας πιο όμορφο.

JACOB SNAVELY PHOTOGRAPHY

Είσαι τόσο καλό όσο και οι υπόλοιποι επαγγελματίες που επιλέγεις

Ένας διακοσμητής ξέρει πολύ καλά πως το να διαθέτει έναν κύκλο από αξιόπιστους και ταλαντούχους επαγγελματίες, θα του δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Το θέμα με αυτές τις σχέσεις είναι ότι χτίζονται στον χρόνο και βασίζονται στην εμπιστοσύνη. Βρες και εσύ εκείνους τους ανθρώπους που σου προκαλούν ασφάλεια. Εκείνους που σε κάνουν να νιώθεις σιγουριά ότι πάντα θα σου δίνουν το αποτέλεσμα που ζήτησες.

Ο πελάτης συνήθως έχει δίκιο, αλλά όχι πάντα

Όταν κάποιος αναθέτει σε έναν διακοσμητή τη διαμόρφωση του χώρου του, συνήθως έχει στο μυαλό του μια εικόνα του επιθυμητού αποτελέσματος, αλλά και μια λίστα με όσα χρειάζεται. Ο διακοσμητής με τη σειρά του θα λάβει σοβαρά αυτά τα “θέλω”. Αλλά σίγουρα θα προσθέσει στον χώρο και items τα οποία με την πρώτη ματιά φαντάζουν αχρείαστα. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη προς τον επαγγελματία, γιατί στο τέλος της μέρας είναι εκεί για να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες που δίνει ένα σπίτι.

Πρόβαλε όσα αγαπάς

Παλιότερα τα αγαπημένα μας αντικείμενα κρύβονταν μέσα σε συρτάρια γιατί ντρεπόμασταν να τα προβάλουμε. Πλέον οι διακοσμητές δουλεύουν με αυτά. Βρίσκουν πολύ ενδιαφέρον ένα αγαπημένο χαλί να είναι κρεμασμένο στον τοίχο σαν τέχνη ή ένα παλιό αλλά συναισθηματικής αξίας κόσμημα να λειτουργεί ως διακοσμητικό.

LUKE ALLERDICE

Επίλεξε κοντινές αποχρώσεις

Οι διακοσμητές προτιμούν μονοχρωματικούς τόνους και κοντινές αποχρώσεις για μια δόση… ηρεμίας. Το χρώμα επιλέγουν να το προσθέτουν μέσα από αντικείμενα που αλλάζουν, όπως μαξιλάρια και μικρά έπιπλα.

Ένα όμορφο σπίτι δεν έχει να κάνει με τις τάσεις

Είναι εύκολο να παρασυρθείς από μια νέα τάση στο design ή από ένα προϊόν που βλέπεις σε όλα τα site διακόσμησης. Το θέμα είναι όμως να έχεις τη γενικότερη εικόνα του χώρου σου στο μυαλό σου και όχι μια συγκεκριμένη γωνία ή ένα έπιπλο. Πλέον δε μετράνε τα brand names και τα χρωματικά trends. Aυτό που έχει σημασία είναι μιλάει ο χώρος σου για την προσωπικότητα σου και το ποια είσαι. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως είναι κακό το να βάλεις ένα φυτό στο μπάνιο σου ή ένα ριχτάρι σε έντονο χρώμα στην πολυθρόνα σου.

featured image: MyDomaine