Διανύεις μια περίοδο συναισθηματικού μηδενισμού και ερωτικής αλλεργίας. Συμβαίνει. Δεν είναι όμως απαραίτητο ότι επειδή δεν πιστεύεις σε αγάπες κι έρωτες (συνεπώς ούτε σε όμορφες στιγμές, αγάπες και θυσίες) έχεις λιγότερη όρεξη για σεξ από τη Σούλα που έχει επέτειο 1 χρόνου σχέσης αύριο (να ζήσουν τα παιδιά).

Ένα βράδυ Τετάρτης μπαίνει στη ζωή σου ο Αλέξης (ή η Αλεξία. Μην κολλάμε σε λεπτομέρειες). Νόστιμος, κουλ, με χιούμορ, κάτι σου λέει αλλά δεν πεθαίνεις κιόλας. Είναι στην ίδια συναισθηματική μη – διαθεσιμότητα με εσένα. 6 τεκίλες και 4 σφηνάκια μετά και αφού έχετε συμφωνήσει ότι κανείς δε σας καταλαβαίνει και ευτυχώς που συναντήσατε ο ένας τον άλλο, αποφασίζετε να γίνετε friends with benefits. Γουαι νοτ στην τελική;

Είναι τρομακτικά ιδανικό αλλά καθόλου ασφαλές το πείραμα. Δεν διαρκεί πολύ γιατί συνήθως ο ένας από τους δύο ερωτεύεται είτε τον άλλο… είτε κάποιον άλλο. Αν θεσπίσετε ορισμένους απαράβατους κανόνες στην άναρχη κατά τα άλλα σχέση σας, τουλάχιστον θα παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της.

Να είστε ξεκάθαροι. Πρέπει να είστε ειλικρινείς όσον αφορά το τι ψάχνετε γενικά, αλλά και το τι θέλετε ο ένας από τον άλλο ειδικά. Οι συμβιβασμοί είναι δεδομένοι και απαραίτητοι και η οποιασδήποτε μορφής κριτική μένει εκτός του τραπεζιού των διαπραγματεύσεων. Η άνεση και η διαφάνεια είναι δύο απαραίτητες αξίες στην ιδιόμορφη σχέση που προσπαθείτε να χτίσετε.

Οι 9 κανόνες που πρέπει να βάλεις στη σχέση σου με τον friend with benefits σου

Μην περιμένεις ότι αυτό θα μετατραπεί σε σχέση απαραίτητα. Να είσαι σίγουρη για τα συναισθήματά σου πριν μπεις σε μια τέτοια διαδικασία. Αν κάπου μέσα σου κρύβονται μικρές ενοχλητικές ελπιδούλες για κάτι παραπάνω, έχεις ήδη παραβεί τη συμφωνία σας. Αν από την άλλη εκείνος σου δίνει σημάδια ότι αρχίζει να νιώθει πράγματα για εσένα – και δεν είναι αμοιβαίο όλο αυτό – μην κάνεις πως δεν το βλέπεις απλά επειδή έχεις βολευτεί στην ευκολία του να κάνεις σεξ χωρίς δεσμεύσεις. Ναι δίκιο έχεις, θα μπορούσε να είναι ειλικρινής και να το συζητήσει μαζί σου αλλά κάνε το σωστό και σταμάτησέ το τώρα. Αφού δε θέλεις να τον πληγώσεις.

Να τσεκάρετε συχνά πώς νιώθετε για όλο αυτό. Είναι πολύ σημαντικό το να επικοινωνείτε. Εκεί βασίζετε όλο το 50% του σχεδίου σας. Θα πρέπει να συζητάτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για το πώς βλέπετε όλο αυτό, αν σας εκφράζει, αν νιώθετε βολικά ή αν πιέζεστε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Πρέπει να εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλο. Ξέρεις μπορείς να ρωτήσεις τον Αλέξη «Είσαι ΟΚ με όλο αυτό;» και να σου απαντήσει «Ναι». Και να είναι μούφα. Τι να σου πει ο άνθρωπος; «Όχι, αρχίζω να σε ερωτεύομαι»; Πρέπει να επενδύσεις στο να τον μάθεις καλά και να διαβάζεις τα συναισθήματά του χωρίς να χρειάζεται να ρωτήσεις.

Μην ξεχνάς τις προφυλάξεις. Δεν χρειάζεται καν να το εξηγήσω αυτό. Προφυλάξεις χρησιμοποιείς γενικά. Τελεία. Πόσο μάλλον όταν είσαι σε μια casual κατάσταση, η αποκλειστικότητα δεν είναι στην ατζέντα και κατά πάσα πιθανότητα δεν είσαι η μοναδική γυναίκα που βλέπει αυτή την περίοδο.

Ξεκαθαρίστε κάποια γενικά πράγματα. Μπορεί να κοιμάται σπίτι σου; Να νιώσει άνετα να ανοίξει το ψυγείο σου άμα πεινάσει; Σε πιέζει η ύπαρξη της οδοντόβουρτσάς του στο μπάνιο σου; Μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες προς αποφυγή άβολων καταστάσεων.

Θέσε τα όριά σου. Πρέπει τα σεξουαλικά σας red flags να είναι ξεκάθαρα εξαρχής. Δεν υπάρχουν ντροπές και δεν υπάρχουν καταπιέσεις. Ο sex buddy σου πρέπει να τα ξέρει καλύτερα από τον καθένα.

Οι 9 κανόνες που πρέπει να βάλεις στη σχέση σου με τον friend with benefits σου

Συζητήστε το τέλος. Μπορεί να είναι δύσκολο το να φανταστείς το τέλος μιας κατάστασης αλλά το να το έχετε σκιαγραφήσει με κάποιο τρόπο θα σας σώσει από πολλές άβολες συζητήσεις. Μόνο καλό μπορεί να σας κάνει το να ξέρετε τι θα γίνει αν ο Αλέξης (ή η Αλεξία ξαναλέγω) γνωρίσει κάποια άλλη και θελήσει να κάνει αποκλειστική σχέση μαζί της ή αν εσύ το βαρεθείς όλο αυτό και θελήσεις να πας παρακάτω.

Φρόντισε να περνάς καλά Το σημαντικό είναι ότι μπορείς να έχεις αυτό ακριβώς που θέλεις. Σεξ χωρίς δεσμεύσεις, μηνύματα, τηλέφωνα, αγαπούλες, υποσχέσεις. Απόλαυσέ το και τη στιγμή που θα νιώσεις ότι βαριέσαι ή πιέζεσαι σταμάτησέ το χωρίς δεύτερη σκέψη. Σε αυτή τη διαδικασία μπήκες για να περάσεις καλά και ακριβώς αυτό πρέπει να κάνεις.

Images: glamour.com
featured image: glamour.com