Είπε ένας δάσκαλος πως δεν μπορείς να τρέξεις πιο γρήγορα από ένα άλλο παιδάκι και οι γονείς σου σε έγραψαν χορό. Οι βαθμοί σου έδειχναν ότι δεν είσαι καλή στα μαθηματικά και έκανες ιδιαίτερα στα αρχαία ελληνικά για να δώσεις εξετάσεις. Στο πανεπιστήμιο σε έπεισαν ότι μπορείς να γίνεις manager και όχι ηθοποιός. Οι φίλες σου αστειεύονταν ότι αρκεί το τραγούδι στο καραόκε και πως οι μίνι φούστες είναι κυρίως για εκείνες που έχουν αδύνατα πόδια. Αλλά εντάξει υπάρχουν και τα κορίτσια με υψηλή αυτοπεποίθηση οπότε μπορείς να φοράς μίνι όπως κι αν είναι τα πόδια σου. Εσύ είχες να διαλέξεις ανάμεσα στο ”έχω αυτοπεποίθηση ή χοντρά πόδια;” και δεν κοίταξες ποτέ πραγματικά τις γάμπες σου για να αποφασίσεις μόνη σου. Με τα χρόνια κάποια βράδια που έμενες στο σπίτι μόνη σου τα σκεφτόσουν όλα αυτά και πείσμωνες γιατί μπορεί να γινόσουν καλή ηθοποιός και ήθελες να είχες φορέσει πολλές περισσότερες μίνι φούστες και σορτς. Μετά κάποιος σε καλούσε σε ένα πάρτυ και τα ξεχνούσες όλα.

Άκουσες πως υπάρχουν σπουδές στα 30 και πως άνθρωποι επαναστατούν, αλλάζουν καριέρα και κάνουν στροφή στη ζωή τους, αξιοποιούν τη δεύτερη ευκαιρία και από φιλόλογοι γίνονται μοντέλα με διεθνή καριέρα. Σου είπαν δεν μπορείς να παντρευτείς στα 18 αλλά δεν είναι ωραίο να μην παντρευτείς κάποτε. Έγραψαν πολλά βιβλία για το πως να νικήσεις τους φόβους σου και να απελευθερωθείς. Διάβασες πολλές ιστορίες για ανθρώπους που έγιναν έμπνευση μετά από ένα ατύχημα ή μια μεγάλη ατυχία της ζωής. Είδες βίντεος στο You Tube, δάκρυσες, γέλασες και γέμισες αισιοδοξία. Μετά κάποιος σε κάλεσε σε ένα πάρτυ και εσύ τα ξέχασες όλα.

Μπήκες στο πλάνο που άλλοι ετοίμασαν για σένα και το έκανες δικό σου. Με μικρές επαναστάσεις έκανες τις προσαρμογές σου και το βάφτισες δικό σου πλάνο. Και αυτό μπορεί να είναι ΟΚ.

Aυτό που δεν είναι ΟΚ είναι να έχεις κολλήσει στο ίδιο σχέδιο, στο ίδιο πλάνο, στα ίδια όνειρα πηγαίνοντας στα πάρτυ των άλλων.

Όλα αυτά που σε εμπνέουν τα ξεχνάς πολύ γρήγορα. Γιατί έχεις να πας για δουλειά ή να ψάξεις για δουλειά. Γιατί η ζωή τρέχει και εσύ έχεις υποχρεώσεις. Και συνεχίζεις να τα ξεχνάς. Κάθε μέρα αν σου θυμίζω ότι μπορεί να γινόσουν μπαλαρίνα αντί για δικηγόρος, κάθε μέρα θα πεισμώνεις αλλά μετά θα το ξεχνάς. Γιατί έχεις δουλειές ή θα ξεχαστείς με κάποιο πάρτυ.

Μπορεί να μη γίνεις μπαλαρίνα στα 35 σου αλλά μπορείς να γίνεις κάτι άλλο. Μπορείς να μη γίνεις ούτε αυτό το κάτι άλλο παρά μόνο η καλύτερη version του εαυτού σου. Μπορείς να μην γίνεις τίποτα διαφορετικό και να μείνεις όπως είσαι, αλλά να είσαι σίγουρη ότι είσαι αυτό που θες να είσαι. Όπως όταν δε φορούσες μίνι επειδή σου είπαν οι φίλες σου ότι δεν σου πάει. Πήγαινε στο δικό σου πάρτυ μια φορά. Φτιάξε το δικό σου πάρτυ.

Μη σε αγχώνουν τα άρθρα με κλισέ για τη ζωή. Συνέχισε να τρως ό,τι σου αρέσει και να διασκεδάζεις όπως σου αρέσει. Μπορείς να δεχτείς όλα αυτά που συμβαίνουν στη ζωή σου χωρίς να τα κλωτσάς με μανία. Και αυτό αλλαγή θα είναι. Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια φτιάξε τη γαμωλεμονάδα και πιες τη. Μη γκρινιάζεις αν ζήτησες πορτοκάλια από τη ζωή. Δέξου ότι σου έτυχαν λεμόνια και άρχισε να αγαπάς τις λεμονάδες και μάθε να κάνεις lemon pie. Κι αν δεν αντέχεις το ξινό φρόντισε να βάλεις περισσότερη ζάχαρη.

Αποδέξου ότι μπορεί να μη γίνεις ποτέ κάποια από εκείνες τις γυναίκες που δίνουν ομιλίες για το πως από γραμματείς έγιναν καρδιοχειρουργοί, θα συνεχίσεις να τις θαυμάζεις και να σε συγκινούν. Μπορεί να συμφωνήσεις ότι δεν έχεις υπέροχα πόδια και ωραία φωνή τελικά, να φοβάσαι πολλά πράγματα και  να μη γεννήθηκες επαναστάτρια ή παιδί θαύμα. Δε σε εμποδίζουν αυτά να φτιάξεις το δικό σου πάρτυ ώστε να σταματήσεις να περιμένεις τις γιορτές των άλλων για να ξεχάσεις όσα θες να αλλάξεις.

Μη πεθαίνεις κάθε μέρα πριν πεθάνεις πραγματικά, διάολε. Βάλε το μίνι και start a fire.