Η θεωρία του καμένου pancake εφαρμόζεται στους φρεσκοχωρισμένους και πάει ως εξής: Πόσες φορές ήταν που μόλις χώρισες και είπες θα προχωρήσω παρακάτω. Πόσες φορές ήταν που πιάστηκες από τον πρώτο τυχόντα λέγοντας: «Ο έρωτας με έρωτα περνάει» και τα σχετικά; Πόσες φόρες ήταν που έφαγες τα μούτρα σου; Και πόσες ήταν οι φορές που οι φίλοι σου επέμεναν να μη βιάζεσαι, να περιμένεις, να πάρεις τον χρόνο σου και να καθίσεις λίγο καιρό μόνη σου; Η θεωρία του καμένου pancake ήρθε για να επιβεβαιώσει όλα αυτά που σου λένε οι φίλοι σου, γιατί το πρώτο «pancake» πάντα είναι το καμένο!

Το «burned pancake» όπως το έλεγαν, το άκουσα για πρώτη φορά στην αμερικάνικη σειρά «Younger» Όταν η Kelsey έχασε από ατύχημα τον φίλο της και ανακάλυψε όλες τους τις παρασπονδίες, έτρεξε θυμωμένη να βρει τον επόμενο και όπως ήταν αναμενόμενο αυτός δεν ήταν ο κατάλληλος. Και εκεί ήταν που ήρθε η αυτή η θεωρία να ρίξει φως στην υπόθεση.

Η θεωρία του καμένου pancake στηρίζεται στο γεγονός ότι ο πρώτος που θα γνωρίσεις/ μιλήσεις/ δείξεις ενδιαφέρον και κάτι παραπάνω, αμέσως μετά τον πρόσφατο χωρισμό σου, δεν είναι ο κατάλληλος. Είναι το πρώτο καμένο σου «θύμα» όπως ακριβώς και το πρώτο pancake που θα ψήσεις. Θα είναι καμένο!

Αυτός ο νέος έρωτας που θα φαντάζει υπέροχος στα μάτια σου πολύ πιθανόν να μην είναι. Βρίσκεσαι σε μια περίεργη κατάσταση. Είναι  λογικό ότι η επιθυμία σου θα σε παρασύρει σε «καμένα» μονοπάτια. Θα ενθουσιαστείς, θα περάσεις καλά, μια άντε δυο φόρες, θα ξεγελάσεις τον εαυτό σου για λίγο, αλλά μετά θα δεις ότι αυτός ο νέος τύπος δεν είναι αυτό που θες. Ξαφνικά θα ξεφυτρώνουν ελαττώματα που δεν έβλεπες, πράγματα που δε σ’ αρέσουν και στο τέλος θα δεις ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες ίσως να μην έδινες σημασία σ’ αυτόν. Είσαι ευάλωτη και θα βρεθούν πολλά καμένα pancakes στο δρόμο σου, το μόνο που έχεις να κανείς είναι να απολαύσεις το χρόνο με τον εαυτό σου και να μην τρέξεις να μπεις σε μια νέα περιπέτεια.

P.S.  Στο παρακάτω βίντεο θα δεις του πρωταγωνιστές της σειράς να μιλάνε για «καμένα pancakes».