Μακαρονάδα με σάλτσα από φρέσκα ντοματίνια. Σενάριο πρώτο: Γυρνάς από τη δουλειά, είσαι κουρασμένη, δεν αντέχεις τη ζέστη και από πάνω πεινάς και δεν ξέρεις τι να φας. Σενάριο δεύτερο: Γυρνάς από την παραλία, είσαι χαλαρή αλλά και πάλι πεινάς και δεν ξέρεις τι να φας. Και στις δύο περιπτώσεις θες κάτι εύκολο και γρήγορο χωρίς να χρειαστεί να πας σούπερ μάρκετ. Σου έχουμε τη συνταγή που χρειάζεσαι και μάλιστα με υλικά που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου.

Θα χρειαστείς:

Ζυμαρικά λιγκουίνι

2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες

1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

2 κ.σ. φύλα βασιλικού ψιλοκομμένα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

1/2 κ.γ. μπούκοβο

τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Μέθοδος:

Βάλε τα μακαρόνια να βράζουν και παράλληλα σε ένα τηγάνι τσιγάρισε το σκόρδο μαζί με το μπούκοβο. Πρόσθεσε τη ρίγανη στο τηγάνι και στη συνέχεια τα ντοματίνια.

Μόλις βγάλουν τους χυμούς τους και φτάσουν στο σημείο να γίνουν μία ωραία παχύρρευστη σάλτσα αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε μέσα τα μακαρόνια σου.

Αν σου φαίνονται πολύ στεγνά πρόσθεσε λίγο από το νερό που έβρασες τα μακαρόνια.

Σέρβιρε με τον βασιλικό και λίγη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.

featured photo: www.wifemamafoodie.com