Γιατί είναι καλό να αρχίσεις να 'κατηγοριοποιείς' τους ανθρώπους στη ζωή σου

Γιατί είναι καλό να αρχίσεις να ‘κατηγοριοποιείς’ τους ανθρώπους στη ζωή σου

δεν είναι όλοι για όλα

Μπορεί να ακούγεται λίγο παράδοξο ίσως και σκληρό αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Έχουμε μεγαλώσει -κυρίως επηρεασμένοι από τα παραμύθια- με την πεποίθηση ότι ένας άνθρωπος μπορεί να είναι τα πάντα για εμάς όπως π.χ. ο πρίγκιπας πάνω στο άσπρο άλογο τον οποίο γνωρίζει η ωραία κοιμωμένη και μετά τέλος. Αλλά αυτό το μετά είναι η πραγματική ζωή.

Και κάπως έτσι έχεις επηρεαστεί, συνειδητά ή ασυνείδητα, και πιστεύεις (ακόμα και απαιτείς) ότι ο σύντροφός σου πρέπει να είναι ταυτόχρονα και ο καλύτερός σου φίλος, ο εξομολογητής σου, ο αδελφός σου, ο άνθρωπος με τον οποίο θα γελάς. Την ίδια στιγμή θέλεις οι φίλοι σου να είναι σε θέση να κρατήσουν ένα μυστικό, να είναι διασκεδαστικοί, να σε αγαπούν, να είναι αξιόπιστοι και να είναι στη διάθεσή σας όταν χρειάζεστε κάποια συμβουλή. Νομίζω ότι καταλαβαίνεις πως κάτι πάει λάθος. Κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό μιας και δεν μπορούν όλοι να είναι για όλα. Και πριν προλάβεις να χαρακτηρίσεις ένα φίλο σου σκάρτο ή έναν σύντροφο ακατάλληλο, σκέψου το καλά.

Ο καθένας από εμάς έχει τα δυνατά του σημεία αλλά και τα δικά του όρια. Κάποιος μπορεί να είναι άψογος στο να δίνει συμβουλές αλλά να μην είναι και η πιο διασκεδαστική παρέα για να σε συνοδεύσει σε μια δύσκολη μέρα. Αυτό δεν τον κατατάσσει στους σκάρτους φίλους αλλά έναν φίλο κατάλληλο για συγκεκριμένα πράγματα. Πρέπει να μάθεις να δέχεσαι τους ανθρώπους, και ειδικά τους φίλους σου, βασιζόμενος σε αυτά που μπορούν να σου δώσουν και όχι σε αυτά που δεν μπορούν. Αν επιμένεις να ζητάς από μια σπιτόγατα φίλη σου να βγαίνετε κάθε βράδυ έξω και αυτή να αρνείται τις περισσότερες φορές, θα αισθάνεστε και οι δυο άσχημα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επειδή δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα μαζί να καταλήξετε μην κάνετε τίποτα.

Αυτός είναι ο λόγος που αξίζει να μπεις στη διαδικασία και να τους κατατάξεις ανάλογα με αυτά που αγαπούν να κάνουν εκείνοι μαζί σου και αντίστοιχα και εσύ μαζί τους. Με αυτό τον τρόπο και οι φιλίες λειτουργούν καλύτερα και όλοι είναι χαρούμενοι μέσα σε αυτές. Άσε που επιπλέον γλυτώνεις χρόνο γιατί ξέρεις ακριβώς σε ποιους φίλους σου θα απευθυνθείς για να πας σε ένα μπαρ μεσοβδόμαδα, σε ένα καινούριο εστιατόριο ή για να ζητήσεις μια γνώμη σε θέματα δουλειάς αλλά και στιγμές αμηχανίας και από τις δυο πλευρές.

Δεν είναι απαραίτητο να γνωστοποιήσεις στους φίλους σου τη μέθοδο που ακολουθείς, μιας και αυτό που έχει σημασία είναι ότι σαν αποτέλεσμα της μεθόδου αυτής, και οι δυο πλευρές θα αισθάνεστε πλήρεις. Οι φίλοι σου θα νιώθουν όμορφα που τους ζητάς πράγματα που ευχάριστα προσφέρουν και εσύ γιατί παίρνεις αυτό που χρειάζεσαι κάθε φορά.

featured image: purewow.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.