Εδώ θα διαβάσεις για την έννοια και τις δραστηριότητες μίας σπιτόγατας, για αυτά που κάνει –ή δεν κάνει- κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Εάν και εσύ ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ταυτιστείς και να συνεχίσεις τη ζωή σου ακάθεκτη. Ειδάλλως, μην τολμήσεις να βγεις ποτέ από το σπίτι σου, βούτα το πρόσωπό σου σε ένα πακέτο με ποπ κορν και σώπασε για πάντα.

cocooning-14

Μία σπιτόγατα είναι ανεξάρτητη και κυρία του εαυτού της. Δεν έχει άγχος για την εξέλιξη των πραγμάτων, αλλά ούτε και της καθημερινότητας. Από τη στιγμή που θα ξυπνήσει και θα σηκωθεί από το κρεβάτι της έτσι αγουροξυπνημένη όπως θα είναι θα φροντίσει για τον εαυτό της. Θα περιποιηθεί το πρόσωπό της, θα πιει μία κούπα καφέ και θα κοιτάξει αποφασιστικά το πρόγραμμά της. Γιατί μία σπιτόγατα διαθέτει και οργάνωση. Και όταν νιώσει πως οι υποχρεώσεις της έχουν αυξηθεί και το άγχος κοντεύει να της χτυπήσει την πόρτα παίρνει μία βαθιά ανάσα και ξεκινάει από το μηδέν.

Είναι η ιέρεια του cocooning. Ξέρει τη διαφορά ανάμεσα στη διασκέδαση και την ψυχαγωγία. Ξέρει πώς να κάνει τον εαυτό της, αλλά και τους γύρω της να νιώσουν άνετα και τελικά να περάσουν όμορφα. Δε θα απαιτήσει ποτέ να τη βγάλεις έξω για ποτό ή φαγητό, γιατί θα το έχει ήδη φτιάξει μόνη της –πού αλλού;- στο σπίτι της. Ή στο προσωπικό της εργαστήριο, όπως συνηθίζει να αποκαλεί την κουζίνα της. Όταν, όμως, αποφασίσει να αφήσει έστω και για λίγο τη ζώνη της άνεσης της και να κυκλοφορήσει στους «στενούς» δρόμους της πόλης της θα φροντίσει να βρεθεί κάπου που θα της θυμίζει το σπίτι της, το προσωπικό τους φίλους της και η ατμόσφαιρα τη διάθεσή της. Δεν την ενδιαφέρει να ξενυχτήσει, έχει χορτάσει τα ξενύχτια.

Μία σπιτόγατα περιμένει να ερωτευτεί έναν άλλον σπιτόγατο και μαζί να ανακαλύψουν τους φόβους, τις σκέψεις, τις αδυναμίες, αλλά και όλες τις γωνίες του σπιτιού. Δύο σπιτόγατοι μαζί μπορούν να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον και να μην περιμένουν τίποτα ο ένας από τον άλλον. Έχουν συμβιβαστεί με το γεγονός πως ο ελεύθερος χρόνος είναι ο καλύτερός τους φίλος, όπως και εκείνες οι σιωπές που απλώνονται ανάμεσά τους και φαντάζουν τόσο οικίες.

Στο τέλος της ημέρας έχοντας φέρει σε πέρας όλα όσα είχε στο μυαλό της με καθαρή τη συνείδησή της και ακόμη πιο καθαρό το σπίτι της θα ξαπλώσει στο κρεβάτι της. Θα ακούσει κάτω από το παράθυρό της τις φωνές των περαστικών και των ξενύχτηδων που μιλούν και γελούν ασταμάτητα. Πιθανότατα να χαλάσει τον ύπνο της για αυτόν τον λόγο. Τότε θα γελάσει πονηρά κι εκείνη και θα συνεχίσει ακάθεκτη τον ύπνο της.