Το online shopping μπορεί να μας έχει λύσει τα θέμα σε πολλά ζητήματα, μπορεί όμως να αποτελέσει και ναρκοπέδιο ακόμη και για τις πιο έμπειρες shoppers εκεί έξω. Ο τεράστιος όγκος των αμέτρητων επιλογών μπορεί να σε κάνει να νιώθεις σαν να πνίγεσαι σε ένα τσουνάμι της Νew Ιn κατηγορίας, ένα ατελείωτο scrolling.

Επιπλέον, αν είσαι σαν εμένα, υπάρχει πάντα εκείνο το συναίσθημα του FOMO το οποίο σε κάνει αναπόφευκτα να συνεχίζεις να πατάς click μέχρι να φτάσεις και στην τελευταία σελίδα –  τι θα γίνει αν το όνειρο ή το crop top που έψαχνες παντού βρίσκεται στη σελίδα 24; The struggle is real και για σένα fashion addict μου.

Για να σε βοηθήσουμε -και να βοηθηθούμε- βρήκαμε τα καλύτερα hacks και συμβουλές για να μην γίνει το onling shopping από απόλαυση, μια χαώδης κατάσταση.

Mην ξεχνάς να κοιτάς τα editorials

Ένα από μείον του online shopping είναι το ότι δεν μπορείς να δεις τα ρούχα φορεμένα στην πραγματικότητα. Εδώ έρχεται να σε βοηθήσει η κατηγορία editorials ή looks on me, όπου είτε το ίδιο το site παρουσιάζει τα ρούχα φορεμένα σαν σε editorial μόδας ή καταναλωτές έχουν αγοράσει το item που κοιτάς και έχουν ανεβάσει μια φωτογραφία στο Instagram κάνοντας tag το συγκεκριμένο brand και έτσι εμφανίζονται σε αυτή την κατηγορία. Με αυτόν τον τρόπο βλέπεις τα ρούχα φορεμένα στην πραγματικότητα, από καθημερινούς ανθρώπους και όχι μοντέλα, βλέπεις πώς εφαρμόζει το κάθε ύφασμα, συν παίρνεις και ιδέες για styling.

@_jeanettemadsen_

Παράγγειλε διαφορετικά μεγέθη

Όλες οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων έχουν υποσχεθεί να λύσουν το θέμα με τα μικρά και περιορισμένα μεγέθη τόσο στα φυσικά τους καταστήματα όσο και online, αλλά εάν παραγγέλνεις από κάποιο site πρώτη φορά και δεν ξέρεις ή δεν μπορείς να καταλάβεις ποιο είναι ακριβώς το νούμερό σου η λύση είναι να παραγγείλεις το ίδιο item σε διαφορετικά νούμερα. Η πολιτική των περισσοτέρων επιτρέπει τόσο την αλλαγή, όσο και την επιστροφή χρημάτων οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς γι αυτό το κομμάτι.

@thefrugality

Τσέκαρε τα κοσμήματα

Αν ψάχνεις για statement κοσμήματα και, που είναι και ό,τι πιο trendy αυτή τη σεζόν, και γενικά faux bijou τότε ήρθες στο σωστό μέρος. Υπάρχει μια τεράστια πληθώρα online από την οποία μπορείς να βρεις αυτά που ταιριάζουν στο δικό σου προσωπικό στυλ και να αναβαθμίσεις εύκολα και κυρίως όχι με πολλά χρήματα το κάθε σου look. Με λίγη παραπάνω προσοχή μπορείς να βρεις κάποια τα οποία με ελάχιστα χρήματα παραπάνω θα σου κρατήσουν για πολύ καιρό.

Πώς να βρίσκεις πάντα τα καλύτερα items στις online αγορές σου από μεγάλες αλυσίδες
fashionchick.nl

Ψώνισε από την κατηγορία trend

To να ψωνίζεις έξυπνα σε αυτή την περίπτωση σημαίνει να επεξεργάζεσαι τις επιλογές σου και να είσαι έξυπνη με τις κατηγορίες. Η κατηγορία shop the trends σε σώζει αν βαριέσαι ή σου φαίνεται χαοτικό το ατελείωτο scrolling ενώ έχει μαζεμένα τα καλύτερα και best-selling κομμάτια. Τι πιο εύκολο αν έχεις λίγο χρόνο αλλά μεγάλη όρεξη για shopping.
Πώς να βρίσκεις πάντα τα καλύτερα items στις online αγορές σου από μεγάλες αλυσίδες
@monikh

Δες τα ανδρικά για basics

Μερικές φορές πολλά site όσο εξαιρετικά statement και on trend κομμάτια έχουν, στην πλειοψηφία τους έχουν απογοητευτικά basics. Έχω διαπιστώσει ότι το ανδρικό τμήμα είναι το καλύτερο μέρος για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση, καθώς τα basic κομμάτια του γενικά φαίνονται πιο ακριβά λόγω του παχύτερου υφάσματος και του πιο απλού cut. Μια θεόσταλτη κατηγορία για απλά λευκά t-shirts, κλασικά πουκάμισα και μπλουζάκια με πρωτότυπα logo.

Πώς να βρίσκεις πάντα τα καλύτερα items στις online αγορές σου από μεγάλες αλυσίδες
hm.com

Αναζήτησε premium quality κομμάτια

Σίγουρα έχεις βιώσει την απογοήτευση του να έχεις παραγγείλει κάτι το οποίο στη οθόνη φαινόταν και ελκυστικό αλλά και καλής ποιότητας αλλά να διαπιστώσεις με το που το λάβεις ότι η ποιότητά του είναι απαράδεκτη. Οι αγορές στο πλαίσιο της κατηγορίας “premium quality” είναι ένας εύκολος τρόπος για να βεβαιωθείς ότι αυτό δεν θα σου ξανασυμβεί καθώς όλα τα κομμάτια κατασκευάζονται με υφάσματα υψηλής ποιότητας, όπως suede, λινό, δέρμα και μετάξι.

Δες επίσης: Πώς να συνδυάσεις το βασικότερο καλοκαιρινό item της ντουλάπας σου
featured image: theodysseyonline.com