Αν μέχρι τώρα πίστευες ότι το fashion blogging είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση, μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Είναι γεγονός μεν ότι η τάση αυτή ξεκίνησε από τις γυναίκες με σκοπό να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για έκφραση του προσωπικού τους στυλ, στην πορεία να μοιραστούν τις στυλιστικές τους συμβουλές με τις αναγνώστριές τους και τέλος, να δημιουργήσουν ένα νέο κεφάλαιο στη βιομηχανία της μόδας, πάντα με τη βοήθεια των διαδικτυακών μέσων που είχαν στη διάθεσή τους. Με το πέρασμα του χρόνου και την παγίωση της τάσης αυτής, διάφορα περιοδικά, άρθρα, ακόμη και χαρακτήρες από ταινίες ενέπνευσαν πολλούς άντρες που είχαν μια κρυφή αγάπη για τη μόδα, να την εξωτερικεύσουν και να αρχίσουν να μπαίνουν δυναμικά στον χώρο της μπλογκόσφαιρας, αναδιαμορφώνοντας κατά πολύ το πρόσωπο της ανδρικής μόδας.

Grey Fox aka David Evans

Grey Fox

Υπάρχει όριο ηλικίας για τα jeans; Αν ένας άντρας έχει πατήσει τα 40, μπορεί να φορέσει ανοιχτόχρωμο παντελόνι; Σε τέτοιου είδους ερωτήματα έρχεται να δώσει λύση ο μίστερ Grey Fox στο ομώνυμο fashion blog του. Στα τέλη του 2011 και μετά από μια λαμπρή σταδιοδρομία στη νομική, ο David Evans αποφάσισε να στρέψει την προσοχή του στον πολύπλευρο κόσμο της μόδας δίνοντας ιδιαίτερη βάση στο πώς να ντύνεται κανείς σύμφωνα με την ηλικία του. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, απευθύνεται σε άντρες άνω των 40, οι οποίοι συχνά προβληματίζονται σχετικά με το τι ταιριάζει στην ηλικία τους. Παρόλα αυτά το Grey Fox διαβάζεται εξίσου και από νεαρούς άντρες αλλά και γυναίκες.

HeSpokeStyle aka Brian Sacawa

Brian Sacawa

Το 2013 ο Νεοϋορκέζος Brian Sacawa, δημιουργώντας το HeSpokeStyle, κάλυψε ένα κενό στον κόσμο της ανδρικής μόδας του διαδικτύου. Υπήρχαν και πριν αντρικά fashion blogs αλλά τίποτε που να απαντούσε στις δικές του προσδοκίες. Ο απαιτητικός mr Sacawa, πρώην επαγγελματίας μουσικός και ποδηλάτης αγώνων, εισέβαλε στον χώρο του fashion blogging με σκοπό να προσφέρει πρακτικές συμβουλές, προσιτές στιλιστικές ιδέες και πηγή έμπνευσης στους άνδρες που ενδιαφέρονται για τη μόδα. Με τη βοήθεια της ομάδας του προσφέρει εκτός από μαθήματα στυλ, συμβουλές για την αντρική περιποίηση, ιδέες για ταξίδια και προτάσεις για ποιοτικό τρόπο ζωής.

I Am Galla aka Adam Gallagher

IamGalla

Ο Adam Gallagher είναι ο εγκέφαλος πίσω από το γνωστό σε πολλούς IamGalla, ένα fashion blog που φημίζεται για το μπόλικο πλην άψογο street style υλικό. Σκοπός του δημιουργού του είναι να δώσει τη δική του οπτική στην αντρική μόδα, συνδυάζοντας την αισθητική της Καλιφόρνια με αυτή της Νέας Υόρκης. Μέσα από πλήρη κάλυψη με άρθρα, φωτογραφίες και βίντεο, δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του να τον ακολουθήσουν στα ταξίδια του ανά τον κόσμο, εμπνέοντάς τους να προχωρήσουν το προσωπικό τους στυλ ένα βήμα παραπέρα.

Men’s Style Pro aka Sabir M. Peele

mr Pro

Όπως προδίδει και ο τίτλος του site, εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν επαγγελματία. Ο mr Pro είχε ασχοληθεί ήδη με τη μόδα πολύ πριν δημιουργήσει το δικό του blog εκτελώντας χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή στο αμερικάνικο αντρικό περιοδικό GQ, ενώ παράλληλα ήταν στυλίστας και δημοσιογράφος μόδας στο δίκτυο NBC. Έχει εμπειρία στο fashion marketing και το blog του έχει κερδίσει τρία βραβεία, μεταξύ των οποίων το “Best Men’s Style Blog In the US-Complex Magazine” και “Top 5 Best Dressed Real Men In America- Esquire Magazine”.