Οι κακες συνηθειες που ταλαιπωρουν τα μαλλια μας

Οι κακες συνηθειες που ταλαιπωρουν τα μαλλια μας

«Κάθε πρωί μαζί με εμένα ξυπνάει και η ζούγκλα. Δηλαδή τα μαλλιά μου.» Πόσες δεν έχουμε ταυτιστεί με αυτό το χαριτωμένο κοριτσάκι από τη γνωστή διαφήμιση που ξυπνάει κι έχει έναν μικρό Αμαζόνιο σε συμπυκνωμένη μορφή στο κεφάλι της; Πόσες φορές δεν έχουμε ξυπνήσει και τα μαλλιά μας είναι μπερδεμένα; Πόσες φορές δεν έχουμε βγει έξω από το σπίτι και μοιάζουμε σαν να βάλαμε το δάχτυλο στην πρίζα; Και τέλος, πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί τι δεν κάνουμε καλά και τα μαλλιά μας, ενώ ήταν γερά και δυνατά, ξαφνικά γέμισαν ψαλίδα και σπάνε;

Διάβασε λοιπόν την παρακάτω λίστα με όλες τις κακές συνήθειες που έχουμε και ταλαιπωρούμε τα μαλλιά μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Κάνεις πάρα πολύ ώρα στο μπάνιο. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά χρησιμοποιείς και καυτό νερό. Το μαλλί θέλει την περιποίησή του και το τριχωτό της κεφαλής το μασάζ του. Όμως με χλιαρό νεράκι κι όχι για πάρα πολύ ώρα, αμέσως θα δεις ότι τα μαλλιά σου θα είναι λιγότερο εύθραυστα και πιο δυνατά.

Τυλίγεις την πετσέτα στο κεφάλι μετά το μπάνιο. Καλά τώρα, πετσέτα θα χρησιμοποιήσεις, όμως προτίμησε να τη βάζεις στις άκρες των μαλλιών σου κι όχι από τις ρίζες. Με αυτό τον τρόπο δεν θα σπάνε οι τρίχες και θα προστατέψεις και τις φύτρες σου.

Κοιμάσαι με πιασμένα μαλλιά. Κατά τη διάρκεια του ύπνου τα μαλλιά πρέπει να τα έχεις ελεύθερα. Όσο τα έχεις πιασμένα αυξάνονται οι πιθανότητες να σπάσει η τρίχα.

Τα πιάνεις όλη τη μέρα με περίεργους κότσους. Όλοι οι κομμωτές φωνάζουν ότι το πιο ασφαλές καθημερινό «πιάσιμο» για τα μαλλιά είναι η αλογοουρά. Διαφορετικά πάλι κινδυνεύεις με σπάσιμο της τρίχας.

Χρησιμοποιείς υπερβολικά πολλά/λάθος προϊόντα styling μαλλιών. Έτσι έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Τα μαλλιά βαραίνουν, φριζάρουν, λαδώνουν, και φαίνονται θαμπά. Περιόρισε λοιπόν τα προϊόντα αυτά στο ελάχιστο.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.