Κι όμως, ο έρωτας με την πρώτη ματιά ισχύει στην περίπτωση του Ιχθύος. Ο Ιχθύς ζει για τον έρωτα και την αγάπη. Πέφτει με τα μούτρα και δίνει όλο του το είναι.

Για το ζώδιο αυτό, δεν υπάρχει “ο πρώτος καιρός γνωριμίας”. Αν βρίσκει κάποιο ενδιαφέρον σε έναν άνθρωπο και θεωρεί ότι πρόκειται για εν δυνάμει σχέση, θα το κυνηγήσει αμέσως. Αναπτύσσει τόσο γρήγορα συναισθήματα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε πώς γίνεται να ερωτευτείς κάποιον χωρίς να τον γνωρίζεις πραγματικά.

Γιατί όμως ο έρωτας έρχεται τόσο γρήγορα για τον Ιχθύ; Ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που τον καθιστούν διψασμένο για έρωτα και πάθος;

Ψάχνει μία ουσιαστική και πνευματική σχέση

Μόλις ο Ιχθύς εντοπίσει κάποιον που επικοινωνούν μεταξύ τους με τηλεπαθητικό τρόπο, προσπαθεί να τον κατακτήσει. Γνωρίζει ότι είναι σπάνιο, γι’αυτό και με τις πρώτες ενδείξεις θα αρχίσει να σχεδιάζει το μέλλον μαζί του. Θέλει να έχει δίπλα του έναν άνθρωπο που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και τα ίδια “πιστεύω”. Κάτι που θα αντέξει στον χρόνο. Κάτι που θα είναι ουσιαστικό, έντονο και εποικοδομητικό.

Είναι ονειροπόλος

Καθώς το ζώδιο αυτό κυβερνάται από τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη των φαντασιώσεων και τον ονείρων, τείνει να βλέπει τον άνθρωπο που τον ενδιαφέρει με τη δική του οπτική. Θα αρχίσει αμέσως να φαντάζεται μια ζωή μαζί του, έτσι όπως την έχει στο μυαλό του, ακόμη και αν πρόκειται για μία μόνο φαντασίωση. Ο έρωτας τυφλώνει τον Ιχθύ και έτσι βλέπει τον απέναντί τον ως τον έναν και μοναδικό. Όσα red flags ακολουθήσουν, το πιο πιθανό είναι να τα παραβλέψει επειδή εκείνη τη στιγμή ζει σε αυτό το ροζ σύννεφο του έρωτα.

Παθιάζεται με τον έρωτα και την αγάπη

Ο Ιχθύς δείχνει κάθε ώρα και στιγμή την αγάπη του σε οικογένεια, φίλους και γνωστούς. Στον σύντροφό του θα δοθεί τόσο πολύ και τόσο αυθεντικά, πράγμα το οποίο μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα. Κάποιοι άνθρωποι εκμεταλλεύονται αυτήν τη δοτικότητα του Ιχθύ και προσποιούνται ότι νοιάζονται όσο εκείνος. Το πιο πιθανό είναι ότι ο Ιχθύς δεν θα καταλάβει γρήγορα αυτήν την προσποίηση και θα νομίζει ότι ζει τον απόλυτο αληθινό έρωτα.

Του αρέσει να προσφέρει

Δεν ζητά αναγνώριση ή επιβεβαίωση. Δίνει για να δώσει. Δίνει για να βοηθήσει. Ο Ιχθύς ζει για να προσφέρει βοήθεια στους αγαπημένους του, όποτε το χρειάζονται. Έχει χρυσή καρδιά και θέλει όλοι γύρω του να είναι ευτυχισμένοι. Αν είναι εκείνοι, είναι και αυτός. Θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Κάποιος που χρειάζεται υποστήριξη, ακόμα και αν δεν την αξίζει, θα ασκήσει έλξη στον Ιχθύ, ο οποίος του τρέξει κοντά του με ανοιχτές αγκάλες.

Featured photo: nypost.com