Βρήκαμε τι θα φορέσεις στην παραλία, σου προτείναμε τα αγαπημένα μας αντηλιακά για φέτος και ξέρουμε ήδη με τι σνακς θα γεμίσεις το ψυγειάκι της παραλίας. Κάθε τσάντα παραλίας που σέβεται τον εαυτό της, όμως, έχει μέσα και τα κατάλληλα βιβλία. Ξέρεις, αυτά που είτε κυκλοφόρησαν τώρα και είναι ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές διακοπές, είτε εκείνα που όλο έλεγες θα διαβάσεις και τελικά βρήκες χρόνο μόνο τώρα το καλοκαίρι. Ευτυχώς, οι εκδόσεις Διόπτρα έχουν φροντίσει και για τις δύο περιπτώσεις και αυτά τα πέντε βιβλία σίγουρα θα βρεθούν σε πολλές τσάντες παραλίας φέτός.

Οι Διακοπές – T.M Logan

5 βιβλία που τους αξίζει μία θέση σε κάθε τσάντα παραλίας

Mε αυτό το βιβλίο στο χέρι φρόντισε να ανανεώνεις συχνά το αντηλιακό σου γιατί είναι σίγουρο ότι θα μείνεις όλη μέρα παραλία μόνο και μόνο για να το τελειώσεις. O συγγραφέας T.M Logan έθεσε ψηλά τον πήχη για τα βιβλία μυστηρίου που θα κυκλοφορήσουν από τώρα και στο εξής. Μία παρέα οικογενειών αποφασίζουν να κάνουν διακοπές όλοι μαζί και στην αρχή όλα κυλούν ρόδινα. Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για όσα ακολουθήσουν και σίγουρα ούτε κι εμείς ως αναγνώστες.

Kίρκη – Madeline Miller

5 βιβλία που τους αξίζει μία θέση σε κάθε τσάντα παραλίας

Mετά το Τραγούδι του Αχιλλέα, η Madeline Miller επέστρεψε για να προσδώσει μία φεμινιστική ματιά στην ιστορία της Οδύσσειας. Το βιβλίο Κίρκη για εκείνους που πιστεύουν πως η αρχαία ελληνική μυθολογία είναι ακόμα επίκαιρη στις μέρες. Η μάγισσα Κίρκη είναι μια απτή απόδειξη σε αυτό το επιχείρημα. Η ύπαρξη της στις λογοτεχνικές σελίδες θίγει το θέμα της χειραφέτησης των γυναικών και του λεγόμενου “male gaze” που διακατέχει τη σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Τα Τάπερ της Αλίκης – Έλενα Ακρίτα

5 βιβλία που τους αξίζει μία θέση σε κάθε τσάντα παραλίας

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα λογοτεχνικό ταξίδι από την Αθήνα της δεκαετίας του ’80 στην Αθήνα του μιλένιουμ. Με τρεις γυναίκες ηρωίδες, από τις οποίες η κάθε μία διαγράφει το δικό της μοναδικό κύκλο ζωής σε αυτή την πόλη. Η Αλίκη ως μικρό κορίτσι χρησιμοποιεί τα τάπερ για να φυλάει κάθε μέρα τα παιχνίδια και τα στολίδια της. Αργότερα αυτά τα τάπερ κλείνουν ερμητικά έχοντας μέσα τα όνειρα και τα συναισθήματα της. Εμείς ως αναγνώστες απλά παρατηρούμε πόσο δύσκολο είναι τελικά αυτά τα τάπερ να ξανανοίξουν.

Η γιαγιά που διέσχισε τον κόσμο με ένα ποδήλατο – Gabri Rodenas

5 βιβλία που τους αξίζει μία θέση σε κάθε τσάντα παραλίας

Το motivation που χρειάζεσαι για την υπόλοιπη ζωή από εδώ και πέρα, θα σου το δώσει απλόχερα η 90χρονη δόνια Μάρου. Μέσα από αυτό το μυθιστόρημα του Ισπανού Gabri Rodenas, θα εκτιμήσεις τα πολύ απλά πράγματα στη ζωή. Για παράδειγμα, το ποδήλατο που κοντεύει να σκουριάσει από την ακινησία, την οικογένεια σου και όσο χρόνο σου απομένει πάνω σε αυτή τη Γη. Εντάξει, ίσως αυτά να μην είναι τελικά τα πιο απλά πράγματα στη ζωή, είναι όμως η ίδια η ζωή.

Το κλαμπ των 5 π.μ. – Robin Sharma

5 βιβλία που τους αξίζει μία θέση σε κάθε τσάντα παραλίας

Το συγκεκριμένο βιβλίο το διαβάσαμε και το ξαναδιαβάσαμε και ό,τι καταλάβαμε το είπαμε εδώ. Μην μας παρεξηγήσεις όμως. Δε θέλουμε να αρχίσεις να σηκώνεσαι στις 5 το πρωί τον Αύγουστο. Τώρα το καλοκαίρι μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου λίγο χρόνο παραπάνω. Μπορείς όμως και να διαβάσεις αυτό το βιβλίο και να πεισθείς να δοκιμάσεις το πρωινό ξύπνημα όταν ξαναγυρίσεις στη δουλειά. Και που ξέρεις; Ίσως τότε μας ευχαριστήσεις που βάλαμε το συγκεκριμένο βιβλίο στην τσάντα της παραλίας σου.