Ξεκινά σήμερα η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα, με θύμα την 35χρονη Ιωάννα.

«Θέλω να την αντικρίσω και να πάρω τις απαντήσεις μου», είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, θύμα της επίθεσης, εξηγώντας τους λόγους που θέλει να βρίσκεται παρούσα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

«Δεν θέλω να κρυφτώ. Θέλω την Τετάρτη να μπω στο δικαστήριο με το κεφάλι ψηλά. Δεν ξέρω αν είμαι καλά προετοιμασμένη, θα με οδηγήσει το ένστικτό μου. Όμως, θέλω να την αντικρίσω και να πάρω τις απαντήσεις μου. Η αγάπη της οικογένειάς μου και η συμπαράσταση του κόσμου είναι η κινητήριος δύναμή μου. Στηρίζομαι σε αυτό για να βρίσκω δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίζω τον καθημερινό πόνο και τα προβλήματα υγείας που έχω. Ως άνθρωπος και ως γυναίκα δεν δέχομαι να υπάρχω σε μια χώρα που τα μέλη της τα κατακλύζουν δεισιδαιμονίες και μοχθηρά ένστικτα. Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στους νέους μας να προβάλλουμε πρότυπα ανθρώπων με παιδεία και με τις βασικές ανθρώπινες αξίες όπως η ηθική, η ευγένεια, η ελευθερία και το δικαίωμα όλων μας στη ζωή»!, ανέφερε χαρακτηριστικά η 35χρονη Ιωάννα που προσπαθεί να παλέψει και με τα σωματικά αλλά και τα ψυχικά της τραύματα και να νικήσει πανηγυρικά.

Η γενναία Ιωάννα, έχοντας υποβληθεί ήδη σε εννέα χειρουργεία μετά την επίθεση, υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Η δικαιοσύνη, από νομικής πλευράς, σε περιπτώσεις όπως η δίκη μου πρέπει να είναι αμείλικτη. Δεν υπάρχουν αιτίες ούτε ελαφρυντικά ούτε μεταμέλεια. Και εγώ και η κοινωνία μας ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία της. Προσωπικά δικαιωμένη δεν βρίσκω με ποιον τρόπο θα μπορούσα να νιώσω. Μόνο αν ο χρόνος γύριζε πίσω. Αλλά αυτό δεν γίνεται».