Αν κάτι αγαπάμε στο λίγο καλοκαίρι που μας έμεινε τον Σεπτέμβρη, είναι οι εξωτερικές συναυλίες σε όμορφους χώρους της Αθήνας. Εκείνος όμως ο κήπος, που ξεχώρισε φέτος το καλοκαίρι είναι ο κήπος συναυλιών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Αν είσαι και εσύ από εκείνους που ακόμη δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Ίδρυμα, οι συναυλίες συνεχίζονται και τέλη Σεπτεμβρίου. Εμείς βρήκαμε την Ειρήνη Σκυλακάκη μια ημέρα πριν την δική της συναυλία στο ΚΠΙΣΝ και μιλήσαμε για το πρώτο Parklife Music Escapades.

Η Ειρήνη Σκυλακάκη κυκλοφόρησε τον πρώτο αγγλόφωνο δίσκο της ‘Wrong Direction’ τον Σεπτέμβριο του 2012, με ενορχηστρώσεις και παραγωγή Ευριπίδη Ζεμενίδη. Tο καλοκαίρι του 2013, εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ του Εν Λευκώ, το Rockwave αλλά και στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής ενώ το Σεπτέμβριο του 2014 παρουσίασε την δεύτερή της δουλειά, τον δίσκο ‘Before Dawn’. Τον Σεπτέμβριο του 2015 η Ειρήνη επέστρεψε στο Λονδίνο για να συνεχίσει να κυνηγά το όνειρο και εκτός Ελλάδας και να ηχογραφήσει τον τρίτο της δίσκο, όπου και γνώρισε τον Danton Supple, παραγωγό μεταξύ άλλων του Χ&Υ των Coldplay, ο οποίος ανέλαβε να κάνει την παραγωγή του. Τι συνέβη μετά; Η Ειρήνη άνοιξε το πρώτο Release Festival Day 1 στην Πλατεία Νερού (μαζί με τον Moa Bones και πριν τους Beirut) και επιστρέφει και πάλι για την δική της συναυλία στον κήπο του ΚΠΙΣΝ.

Τι μας ειπε η Ειρηνη Σκυλακακη πριν την συναυλια της στο ΚΠΙΣΝ Savoir Ville

Ήσουν και εσύ μέσα στο ένα εκατομμύριο (με μια μικρή υπερβολή) που επισκέφτηκε το ΚΠΙΣΝ την πρώτη εβδομάδα που άνοιξε για το κοινό το καλοκαίρι; Αν όχι, είχες την ευκαιρία να το επισκεφτείς καθόλου;

Ζω εδώ και σχεδόν ένα χρόνο στο Λονδίνο και οι ημέρες που βρέθηκα φέτος καλοκαίρι στην Αθήνα ήταν δυστυχώς ελάχιστες. Έτσι δεν είμαι από αυτούς που έχουν επισκεφθεί το ΚΠΙΣΝ. Από παντού όμως ακούω ότι τόσο το κτίριο όσο και ο κήπος είναι υπέροχα και ανυπομονώ να βρεθώ εκεί και να παίξω τα τραγούδια μου.

Τι σου αρέσει κάθε φορά που δίνεις μια συναυλία;

Η αλληλεπίδραση με τον κόσμο. Η επαφή με τους μουσικούς και η χαρά του να παίζω τα τραγούδια ζωντανά. Κάθε λάιβ είναι διαφορετικό και οι συνθήκες διαφορετικές και το πως θα εξελιχτεί είναι μια έκπληξη για όλους. Και για τους καλλιτέχνες και για το κοινό.

Τι περιμένεις από την συναυλία σου την Πέμπτη;

Αυτή τη φορά που σύμφωνα με το concept των συναυλιών «music escapades», το live μου θα είναι ακουστικό και θα είμαι μόνη στη σκηνή με την κιθάρα μου, η συναυλία είναι για μένα μία μεγάλη πρόκληση. Θέλω πολύ να καταφέρω να επικοινωνήσω με το κοινό και να τους αγγίξω με τα τραγούδια μου. Ελπίζω όλοι να το ευχαριστηθούμε.

Τι φοράει κάποιος σε μια indie συναυλία κάτω από το stage το ξέρουμε. Τι φοράει όμως εκείνος που βρίσκεται on stage;

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος κανόνας. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να νιώθω άνετα έτσι ώστε να μπορώ να εστιάσω στη μουσική.

Τι μας ειπε η Ειρηνη Σκυλακακη πριν την συναυλια της στο ΚΠΙΣΝ Savoir Ville

Αν είχες την ευκαιρία, σε ποια άλλη εκδήλωση στο πλαίσιο του Parklife στο ΚΠΙΣΝ θα πήγαινες;

Αν ήμουν στην Αθήνα θα είχα έρθει οπωσδήποτε να ακούσω τους φίλους μου Leon of Athens και Katerina Duska που έπαιξαν με τον Βασιλικό και τον Παύλο Παυλίδη. Πρέπει να ήταν υπέροχη συναυλία!

Τι να περιμένουμε εμείς από εσένα με την καινούργια σεζόν;

Να περιμένετε τον καινούργιο μου δίσκο τον οποίο ηχογράφησα στο Λονδίνο μαζί με τον Danton Supple (παραγωγό μεταξύ άλλων του X&Y των Coldplay) και τον βασικό και μόνιμο συνεργάτη μου Ευριπίδη Ζεμενίδη, ο οποίος για ακόμη μια φορά βρέθηκε στο πλευρό μου και συνεισέφερε το μοναδικό του ταλέντο στα τραγούδια μου. Ο καινούργιος δίσκος θα λέγεται ‘Matterless’ και θα περιλαμβάνει 10 τραγούδια. Ο στόχος μου είναι να τον κυκλοφορήσω και εκτός Ελλάδας. Ευχηθείτε μου καλή τύχη γιατί θα την χρειαστώ.

*Η συναυλία της Ειρήνης Σκυλακάκη την Πέμπτη 15/09 ξεκινάει στις 21:00 και έχει ελεύθερη είσοδο.