Όλοι μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο -και φυσικά άθελά μας- οδηγούμε πολλές φορές τον εαυτό μας στην υπερκόπωση. Η πολλή δουλειά, οι πολλές υποχρεώσεις στο σπίτι και φυσικά η πανδημία εντείνουν το άγχος σου με αποτέλεσμα το burnout να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Εδώ θα δεις με ποιον ακριβώς τρόπο οδηγείς εσύ τον εαυτό σου στην υπερκόπωση με βάση το ζώδιό σου.

Κριός

Δουλεύεις κάθε μέρα μέχρι τα μεσάνυχτα. Ποτέ δεν δίνεις στον εαυτό σου το δικαίωμα να κάνει ένα διάλειμμα επειδή φοβάσαι μη σε πουν αποτυχημένο.

Ταύρος

Έχεις ένα αυστηρό και καθόλου ευέλικτο πρόγραμμα. Εάν δεν διαγράψεις τα πάντα από τη λίστα υποχρεώσεων σου, αισθάνεσαι δυστυχισμένη. Δεν αφήνεις περιθώρια ευελιξίας στη ζωή σου και αυτό σε πιέζει αφόρητα.

Δίδυμοι

Τα κάνεις όλα μόνη σου. Δεν ζητάς ποτέ βοήθεια επειδή είσαι πεισματικά ανεξάρτητη. Δεν θέλεις να χρωστάς τίποτα και σε κανέναν.

Καρκίνος

Νομίζεις ότι είναι στο χέρι σου να φροντίζεις για πάντα τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Νιώθεις ότι είναι δική σου ευθύνη να βεβαιωθείς ότι είναι καλά και δεν θέλεις να τους απογοητεύσεις. Η αποτυχία θα σήμαινε ότι πληγώνεις τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεσαι περισσότερο.

Λέων

Προσπαθείς σκληρά να τηρήσεις ένα χρονοδιάγραμμα. Θέλεις να πραγματοποιήσεις όλα τα όνειρά σου μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία. Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι έχεις τον απόλυτο έλεγχο για το πώς θα εξελιχθεί η καριέρα σου.

Παρθένος

Όποτε κάτι πάει στραβά, κατηγορείς τον εαυτό σου. Νιώθεις ότι πρέπει να κουβαλάς όλο τον κόσμο στους ώμους σου. Νιώθεις επίσης ότι είναι στο χέρι σου να λύσεις τα πάντα.

Ζυγός

Έχεις υψηλές προσδοκίες τις οποίες συνεχίζεις να προσπαθείς να φτάνεις – και όποτε αστοχείς, τιμωρείς τον εαυτό σου. Μισείς τον εαυτό σου γιατί νιώθεις ότι τίποτα από όσα κάνεις δεν είναι ποτέ αρκετά καλό.

Σκορπιός

Συνεχίζεις να προχωράς και να προχωράς χωρίς καν ένα μικρό διάλειμμα ή μια επιβράδυνση. Δεν σταματάς ποτέ γιατί δεν θέλεις να μείνεις πίσω.

Τοξότης

Αγνοείς τα σημάδια που σου δείχνει το μυαλό και το σώμα σου για να κάνεις ένα διάλειμμα. Συνεχίζεις να πιέζεις τον εαυτό σου στο οριακό σημείο σου. Δεν σταματάς ποτέ, ακόμα κι όταν μπορεί να καταλήξεις να πληγώσεις τον εαυτό σου.

Αιγόκερως

Νιώθεις ότι η καριέρα σου δίνει αξία στη ζωή σου. Αν δεν δουλεύεις, νιώθεις άχρηστη. Νιώθεις ότι πρέπει να συνεχίσεις να αποδεικνύεις τον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου για να επιβιώσεις.

Υδροχόος

Αναλαμβάνεις πάρα πολλά. Λες ναι σε πάρα πολλά πράγματα και μάλιστα ταυτόχρονα. Καταλήγεις να κάνεις multitasking γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να χωρέσεις τόσα πολλά σε μια μέρα.

Ιχθύς

Συγκρίνεις τον εαυτό σου με αδέρφια, φίλους και συνομηλίκους. Κάθε φορά που τα καταφέρνεις, το απορρίπτεις σαν να μην είναι κάτι σπουδαίο γιατί γνωρίζεις κάποιον που έχει καταφέρει περισσότερα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 ζώδια που αναγνωρίζουν την αξία τους και αρνούνται να συμβιβαστούν