Όσο και αν αυτό ισχύει υπάρχουν μερικοί ακόμη παράγοντες που σε κρατάνε από το να νιώσεις καλύτερα. Αν έχεις αμφιβολίες ένα τσεκ απ μπορεί να σε πείσει. Ένας βασικός παράγοντας λοιπόν, που προκαλεί μόνιμη κούραση είναι η έλλειψη βιταμίνης Β12.

Η βιταμίνη αυτή είναι υπεύθυνη για τη διάθεση, τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού, τη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς, για το δέρμα, για τα μαλλιά ακόμη και για μια ομαλή εγκυμοσύνη. Θέλεις να σου πούμε και άλλα;  Κάτι που πολλοί άνθρωποι αγνοούν είναι πως οι βιταμίνες είναι στοιχεία τα οποία ο οργανισμός δε μπορεί να συνθέσει μόνος του και έτσι είναι απαραίτητη η λήψη τους από την τροφή ή από φυσικά συμπληρώματα. Η Β12 παραλαμβάνεται κυρίως από ζωικά προϊόντα.

Παρακάτω λοιπόν θα δεις γιατί η μαγική αυτή βιταμίνη έχει τόσα οφέλη.

1. Αυξάνει την ενέργεια 

Οι Β βιταμίνες βοηθάνε στη μετατροπή των υδατανθράκων σε γλυκόζη και έτσι επιτυγχάνεται η παραγωγή ενέργειας. Εάν η ποσότητα της Β12 στον οργανισμό είναι κατώτερη του φυσιολογικού τότε παρουσιάζονται συμπτώματα κόπωσης.

Υπάρχει μια βιταμίνη που ευνοεί όλες τις λειτουργίες του οργανισμού

2. Βοηθάει στη διάθεσή 

Διάφορες ψυχικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη και το άγχος επηρεάζονται από το κεντρικό νευρικό σύστημα, το οποίο ρυθμίζει η Β12. Μια μελέτη στη θεραπεία της κατάθλιψης έδειξε πως υπάρχει μεγάλη συσχέτιση ανάμεσα στα χαμηλά ποσοστά της συγκεκριμένης βιταμίνης και στους καταθλιπτικούς ασθενείς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε συνδυασμό με το φυλλικό οξύ, η Β12 βοηθάει στη ρύθμιση του άγχους και της διάθεσης.

3. Ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς 

Η Β12 παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του αμινοξέος ομοκυστείνη, τα αυξημένα επίπεδα του οποίου έχουν συνδεθεί με στεφανιαία νόσο και εγκεφαλικά επεισόδια. Έτσι τα φυσιολογικά επίπεδα Β12 κρατάνε την ομοκυστείνη σε χαμηλά ποσοστά μέσα στον οργανισμό.

4. Προωθεί την υγεία του δέρματος και των μαλλιών

Processed with VSCOcam with se3 preset
Processed with VSCOcam with se3 preset

Η Β12 παίζει σημαντικό ρόλο στην κυτταρική αναπαραγωγή. Με αυτό τον τρόπο ενισχύει την υγεία του δέρματος και των μαλλιών.

P.S. Η συμβουλή των γιατρών και των φαρμακοποιών που φυσικά πρέπει να ακολουθούμε είναι ότι δεν καταφεύγουμε ποτέ σε συμπληρώματα χωρίς την έγκριση του γιατρού και χωρίς τις αντίστοιχες εξετάσεις.