Όλοι έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε αλλά χωρίς την απαραίτητη ενέργεια μάλλον αυτά θα αποτύχουν. Αν και εσύ είσαι κάθε βράδυ κουρασμένη αλλά παρόλα αυτά μόλις πέφτεις για ύπνο το μυαλό σου αρχίζει να παίρνει τετραπλάσιες στροφές, τότε καλωσόρισες στο κλάμπ.

Σε αυτούς που λένε πως η ψυχή της γυναίκας είναι άβυσσος έχουμε να πούμε ότι το μυαλό της, εκείνες τις ώρες, είναι κάτι παραπάνω. Αν λοιπόν κουράστηκες με αυτή την κατάσταση, παρακάτω θα βρεις τους κύριους λόγους που προκαλούν αυτό το πρόβλημα αλλά και μερικές λύσεις που σίγουρα θα σε ανακουφίσουν.

Οι αιτίες: 

#1 Γυμναστική: η έλλειψη γυμναστικής μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον ύπνο καθώς το σώμα είναι ήδη ξεκούραστο. Αυτό δε σημαίνει πως η γυμναστική πρέπει να γίνεται ακριβώς πριν την ώρα που θα κοιμηθείς. Αν το κάνεις αυτό, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να διεγείρεις ακόμη περισσότερο το σώμα και το μυαλό σου.

Βρήκαμε πως θα καταφέρεις να κοιμάσαι καλά κάθε βράδυ

#2 Άγχος: ένας μεγάλος παράγοντας στον κακό ύπνο είναι το άγχος. Σκέψεις για τη δουλειά αλλά και για τα προσωπικά σου θέματα μπορούν να καταστρέψουν αυτή την ώρα.

#3 Άπνοια: είναι μια κατάσταση όπου η αναπνοή ανά τακτά χρονικά διαστήματα σταματάει. Τα περισσότερα άτομα που εμφανίζουν αυτό το σύμπτωμα δεν το γνωρίζουν.

#4 Ζέστη: την ώρα του ύπνου η θερμοκρασία του σώματος πέφτει. Εάν κοιμάσαι σε ένα ζεστό υπνοδωμάτιο τότε το σώμα σου χρειάζεται να λειτουργήσει περισσότερο για να ρίξει τη θερμοκρασία, έτσι προκαλούνται διάφορες διαταραχές στη διάρκεια του ύπνου σου.

Οι λύσεις: 

Αφού πλέον γνωρίζεις τις βασικές αιτίες που διαταράσσουν τον ύπνο σου, μάλλον ήρθε η ώρα να πάρεις κάποια δραστικά μέτρα και να τις αντιμετωπίσεις. Ή αν θες να το πεις αλλιώς, μάλλον ήρθε η ώρα να αρχίσεις επιτέλους να κοιμάσαι σαν άνθρωπος.

#1 Δοκίμασε κάποιες χαλαρωτικές συνήθειες: θέλεις να κάνεις διαλογισμό ή μήπως προτιμάς να διαβάσεις ένα βιβλίο με τη συνοδεία απαλής μουσικής; Ότι από τα δυο και αν κάνεις να είσαι σίγουρη ότι θα σε βοηθήσει. Βρήκαμε πως θα καταφέρεις να κοιμάσαι καλά κάθε βράδυ #2 Προσποιήσου πως κοιμάσαι: κλείσε τα μάτια σου, ξεκίνα να παίρνεις βαθιές αναπνοές και προσπάθησε να καθαρίσεις το μυαλό σου από κάθε σκέψη. Αυτό θα δώσει στο σώμα σου το σωστό σήμα. #3 Κάνε ένα ζεστό μπάνιο: εδώ τα πλεονεκτήματα είναι διπλά. Όχι μόνο θα αισθανθείς περισσότερο καθαρή αλλά θα αναγκάσεις και το σώμα σου, αμέσως μετά το μπάνιο, να ρίξει απότομα τη θερμοκρασία του. Έτσι θα μπεις σε πολύ λιγότερο χρόνο σε mood ύπνου, χωρίς καν να το καταλάβεις.

Βρήκαμε πως θα καταφέρεις να κοιμάσαι καλά κάθε βράδυ

#4 Δοκίμασε την αρωματοθεραπεία: αμέσως μετά τον ύπνο προσπάθησε να ακολουθήσεις τις οδηγίες που θα βρεις εδώ. Τα ευεργετικά αποτελέσματα της αρωμετοθεραπείας στον ύπνο είναι γνωστά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Lavender-scented products used in spa treatments.