H Ιουλία Καλλία στο bio της στο Instagram συστήνεται ως το κορίτσι που αγαπάει τα ταξίδια. Η ίδια περιγράφει ότι τον εαυτό της ως έναν άνθρωπο που αγαπά την εταιρική ζωή, τη συναναστροφή με τον κόσμο, τις υψηλές ταχύτητες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη και τη δημιουργικότητα. “Τα τελευταία χρόνια φροντίζω να ταξιδεύω συχνά. Είναι το διάλειμμα από τη δική μου πραγματικότητα και η επιστροφή μου σε αυτή. Ταξιδεύοντας έμαθα πόσο μικρός είναι ο άνθρωπος μπροστά στο μεγαλείο της φύσης.” μού λέει.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόσκληση στο να ταξιδεύεις πολύ συχνά;

Η ελευθερία να ζεις μια άλλη ζωή. Αυτή η ελευθερία να παίρνεις τα απαραίτητα και να κλείνεις την πόρτα πίσω σου. Η προσδοκία, η λαχτάρα, η γνώση που προκύπτει από τη βιωμένη εμπειρία. Όταν έχεις βιώσει αυτό το συναίσθημα και μετά πρέπει να το στερηθείς, σε ακολουθεί μια μελαγχολία. Γιατί το ταξίδι είναι εθιστικό.

Είναι τελικά ελευθερία να μπορείς να είσαι άνετα παντού; Να μπορείς να κάνεις κάμπινγκ στο βουνό μέσα στα χιόνια ή να είσαι έτοιμος για όλες τις δυσκολίες που θα βρεις μπροστά σου;

Σίγουρα προαπαιτούμενος είναι ο εξοπλισμός και η εμπειρία. Ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι η ευελιξία να μπορείς να προσαρμόζεσαι στα μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα που υπάρχουν εκεί έξω. Αυτός ο τρόπος ταξιδιού δεν ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους.
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ioulia.kall (@ioulia.kall)

Είμαστε όλοι έτοιμοι πιστεύεις για αυτή την ελευθερία ή έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ το comfort zone μας;

Ο καθένας έχει το δικό του στυλ ταξιδιού. Περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας σε κουτιά όλο των ειδών, διαμερίσματα, γραφείο, κρεβάτι, τρένα, λεωφορεία όποτε το να περάσουμε μία νύχτα περιτριγυρισμένοι από ατελείωτο χώρο σε πολλούς μπορεί να φαίνεται και τρομακτικό.

Σε μία πρόσφατη ανάρτησή σου έγραψες ότι η πιο συχνή ερώτηση που σου κάνουν είναι αν φοβάσαι. Απαντάς στο ίδιο κείμενο ότι ο πραγματικά γενναίος άνθρωπος είναι αυτός που νιώθει φόβο και μετά τον κατακτά. Ποιοι είναι οι φόβοι σου και πώς τους ξεπερνάς;

Οι φόβοι δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό, είναι ένα πρωτόγονο ένστικτο του ανθρώπου με βάση το οποίο έχει καταφέρει να επιβιώσει μέχρι και σήμερα. Το πιο σημαντικό για τη διαχείριση του φόβου είναι να έχουμε επίγνωση τον δεδομένων που πιθανόν να μας θέσουν σε κίνδυνο και να μπορούμε να τα αναλύσουμε ορθολογικά για να λάβουμε τις πιο σωστές αποφάσεις. Συχνά με ρωτάνε ”δεν φοβάσαι την άγρια ζωή ή τις καιρικές συνθήκες;” Είμαι καλά προετοιμασμένη, γνωρίζω το περιβάλλον και έχω ανάλογο εξοπλισμό. Προσωπικά έχω βρεθεί σε καταστάσεις κινδύνου στο βουνό, ωστόσο η διατήρηση ψυχραιμίας με βοήθησε να τις αντιμετωπίσω.
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ioulia.kall (@ioulia.kall)

Ταξιδεύεις και μόνη σου;

Ναι, έχω ταξιδέψει και μόνη μου, δεν είχα πάντα κοινά ενδιαφέροντα με την παρέα μου στον τρόπο που ταξιδεύω και δεν ήθελα να χάσω χρόνο από τη ζωή μου μένοντας σπίτι. Πλέον ταξιδεύω πάντα με τον φίλο μου και εξερευνούμε μαζί όλες αυτές τις μαγικές τοποθεσίες.

Ποιες είναι οι πραγματικές δυσκολίες στα ταξίδια σου; 

Οι δυσκολίες ήταν στο ξεκίνημα, όταν δεν είχα όλον τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Στη πορεία βλέποντας τις ανάγκες που προκύπτουν αποκτάς και τα αντίστοιχα εφόδια για να φτάσεις στο σημείο να μην σου λείψει τίποτα, ακόμα και σε ένα απομακρυσμένο βουνό. Θα έλεγα πως για μένα συνηθώς οι δυσκολίες έχουν να κάνουν με τις καιρικές συνθήκες και τον απρόβλεπτο καιρό που συναντάμε συχνά στα βουνά. Σημαντικό είναι να είμαστε πάντα καλά προετοιμασμένοι.

Πώς προετοιμάζεσαι για κάθε ταξίδι; Φαντάζομαι η ανάβαση στο βουνό απαιτεί περισσότερη οργάνωση από ένα καλοκαιρινό ταξίδι σε ένα νησί.

Σίγουρα η καλή προετοιμασία είναι προαπαιτούμενο για μια ασφαλή και ευχάριστη ανάβαση στο βουνό. Η προετοιμασία περιλαμβάνει εξοπλισμό, τροφή, νερό, ενδυμασία και ενημέρωση για τις συνθήκες του καιρού και την περιοχή. Πάντα μελετάμε το μικροκλίμα του κάθε βουνού καθώς και τις διαδρομές για να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση αλλαγών. Ενώ καλοκαίρι σε νησί είναι πολύ διαφορετικά. Έχει τύχει να πάω σε νησί παίρνοντας μαζί μου μόνο μια αιώρα και ένα sleeping bag.
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ioulia.kall (@ioulia.kall)

Βουνό ή θάλασσα;

Νιώθω ευτυχία που ζω σε μια χώρα όπου συνδυάζει βουνό με θάλασσα. Είμαι όμως ξεκάθαρα κορίτσι του βουνού. Το βουνό είναι υγεία, ηρεμία και γεμάτο φυσικές απολαύσεις. Η θάλασσα για μένα είναι χαλάρωση, απόδραση και γαλήνη.

Ταξίδια και συναισθήματα, ταξίδια και οι σημειώσεις της Ιουλίας. Σε εμπνέει το ταξίδι να έρχεσαι σε επαφή με τις σκέψεις σου και να γράφεις περισσότερο;

Ναι, η αλλαγή του περιβάλλοντος είναι ένας ισχυρός παράγοντας για έμπνευση και σκέψη, μου προσφέρει ηρεμία και ευεξία που ευνοούν την έκφραση. Ειδικά αυτό το είδος ταξιδιού μου προκαλεί έντονα συναισθήματα και γι αυτό άλλωστε ξεκίνησα να μοιράζομαι τις εμπειρίες και τις σκέψεις μου στο blog μου.

Δουλεύεις σε μία πενθήμερη εργασία. Φεύγεις κάθε σαββατοκύριακο; Νομίζω όλοι θα αναρωτιόμαστε: πως καταφέρνεις να κάνεις ταξίδια και παράλληλα να προλαβαίνεις όσα εμείς οι άλλοι προσπαθούμε να χωρέσουμε στα σαββατοκύριακα.

Όπως τα πιο πολλά πράγματα στη ζωή, έτσι και αυτό δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Προφανώς και δεν προλαβαίνω να βλέπω τους φίλους μου ή να βγαίνω συχνά έξω, αλλά όλα είναι θέμα επιλογής προτεραιοτήτων. Το συναίσθημα του να φεύγεις, «να αποδράς» όχι μόνο από το μέρος που μένεις, αλλά και από τη ρουτίνα και τις συνήθειες της καθημερινότητας, σου δίνει μια αίσθηση ελευθερίας και ξεγνοιασιάς. Με τον καιρό διαμορφώνονται και οι παρέες σου σε αυτές τις συχνότητες. Προσωπικά εκμεταλλεύομαι στο έπακρο τα σαββατοκύριακα μου, με ξεκουράζει ψυχικά αυτή η “ταλαιπωρία” του ταξιδιού. Μερικές φορές, όταν έχουμε τα «πολλά», τείνουμε να ξεχάσουμε την ευχαρίστηση που προκύπτει από τα «λίγα».

Μέσα από την παρουσία σου στο Instagram τι θες περισσότερο να μοιραστείς;

Μέσα από τον λογαριασμό μου στο Instagram επιδιώκω να αναδείξω όχι μόνο τις μοναδικές τοποθεσίες της Ελλάδας αλλά και την προσωπική μου εμπειρία, να μεταφέρω το συναίσθημα πίσω από κάθε εικόνα και να ενθαρρύνω τους ανθρώπους ότι όλα είναι προσιτά, με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Θέλω να δείξω ότι η αγάπη μου για τα ταξίδια συνδυάζεται αρμονικά με τη δουλειά μου, η παράλληλη εξέλιξη των δύο αυτών πτυχών με βοηθά να έχω έμπνευση και ισορροπία στη ζωή μου.
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ioulia.kall (@ioulia.kall)

Ποιο ήταν το πιο όμορφο μέρος που βρέθηκες στα ταξίδια σου;

Ήταν τα Τζουμέρκα. Αν μπορούσα να δώσω ένα χαρακτηρισμό στα Τζουμέρκα και τα γραφικά χωριά που τα αποτελούν θα ήταν σίγουρα «ορεινός παράδεισος».

Ποιο μέρος ενός ταξιδιού απολαμβάνεις περισσότερο;

Την εξερεύνηση, όταν φτάνω σε έναν προορισμό και περπατώ στα μονοπάτια ενός βουνού, όταν με αγκαλιάζει η φύση και τα χειμερινά βράδια που μαζευόμαστε γύρω από τη φωτιά και λάμπει ο ουρανός από τα αστέρια.

Είναι ακριβό χόμπι τα ταξίδια;

Εξίσου ακριβό μπορεί να είναι και το να βγαίνει για ένα ποτό κάποιος κάθε βράδυ. Υπάρχουν τρόποι να καθιστάς το ταξίδι πιο προσιτό απολαμβάνοντας τη φύση όπως επιλέγοντας κοντινούς προορισμούς ή ταξιδεύοντας με παρέα μπορείς να απολαύσεις ταξίδια low budget διατηρώντας την αξία της εμπειρίας.
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ioulia.kall (@ioulia.kall)

Τα ταξίδια μας αλλάζουν; Αφήνουν σημάδια πάνω μας; Εσένα τι σου έχουν διδάξει τα ταξίδια σου;

Θα απαντήσω με τη φιλοσοφία του Μπουρντέν για το ταξίδι επειδή σε αυτή την ερώτηση ταυτίζομαι απόλυτα με το ότι: «Το ταξίδι δεν είναι πάντα όμορφο. Δεν είναι πάντα άνετο. Μερικές φορές πονάει, μπορεί να σπάσει ακόμη και την καρδιά σου. Αλλά δεν πειράζει. Το ταξίδι σε αλλάζει, θα έπρεπε να σε αλλάζει. Αφήνει σημάδια στη μνήμη σου, στη συνείδησή σου, στην καρδιά σου, στο σώμα σου. Παίρνεις κάτι μαζί σου από αυτό. Ας ελπίσουμε ότι αφήνεις και κάτι καλό πίσω σου».

Τι θα ήθελες να μείνει στο μυαλό του αναγνώστη αφού διαβάσει τη συνέντευξή σου;

Θέλω να αντλήσει πάθος για τα ταξίδια και να κατανοήσει πως ότι η ισορροπία μεταξύ ταξιδιών και εργασίας είναι εφικτή. Να μην παραμένει στάσιμος, η ζωή είναι εκεί έξω και περιμένει να την εξερευνήσουμε!