Εντάξει, για να είμαστε ειλικρινείς, έχουμε δει πολλά και διάφορα ήδη προφίλ στο Instagram μέχρι σήμερα. Με illustrations, σχέδια από σταγόνες καφέ, κατασκευές από καλαμάκια και πάει λέγοντας. Το Idontgiveaseat, όμως, ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας.

Τη στιγμή που όλοι παραπονούμαστε για τα μέσα μεταφοράς -μονίμως- o Julien Potart είπε να κάνει κάτι πιο διασκεδαστικό. Πηγαίνοντας κάθε μέρα στη δουλειά του, άρχισε να παρατηρεί όλα αυτά τα διαφορετικά σχέδια και μοτίβα των καθισμάτων είτε στο λεωφορείο, είτε στο μέτρο. Όπως διαβάζουμε μάλιστα στο Observer, ο ίδιος έκανε μια έρευνα για να μάθει γιατί τα περισσότερα καθίσματα είναι μπλε. Αποδείχτηκε τελικά ότι το μπλε είναι το χρώμα που εμπνέει ασφάλεια και ηρεμεί τους αγχωμένους ταξιδιώτες.

Έτσι, εκείνος θέλησε να δώσει λίγη παραπάνω σημασία σε όλα αυτά τα σχέδια που όλοι βλέπουμε αλλά αγνοούμε. Ξεχνώντας για λίγο το πόσα μικρόβια κουβαλούν τα υφάσματα αυτά, άρχισε να τα φωτογραφίζει ένα ένα ξεχωριστά κάθε μέρα. Το απίστευτο είναι ότι κάθε μέρα συναντούσε σίγουρα και κάποιο διαφορετικό.

Σταδιακά, το Idontgiveaseat άρχισε να γίνεται γνωστότερο και πολλοί επιβάτες στέλνουν πια τις δικές τους φωτογραφίες στο Julien για τον λογαριασμό αυτό. Μέσα από αυτό θα δεις συγκρίσεις καθισμάτων από όλο τον κόσμο. Θα δεις και τα πιο γνώριμα, τα ελληνικά – στα οποία μπορεί και να έχεις κάτσει- αλλά και αυτά της Αυστραλίας ή της Γερμανίας. Θα βρεις ανάμεσα τους διαφορές, ομοιότητες και ίσως φτάσεις σε κάποια συμπεράσματα νωρίτερα απ’ότι ο Julien. Εκείνος ήδη μελετά τις διαφορές και τις ομοιότητες και προσπαθεί να καταλάβει τα “μηνύματα” κάθε χώρα μέσα από τα υφάσματα.

Ο ίδιος μάλιστα ευελπιστεί κάποια στιγμή να εκδώσει ένα φωτογραφικό λεύκωμα με τα υφάσματα αυτά ή έστω να κάνει μια έκθεση με τίτλο I Don’t Give A Seat. Μέχρι στιγμής στο Instagram θα βρεις 512 διαφορετικά μοτίβα και σχέδια. Επομένως, την επόμενη φορά που θα είσαι στο αστικό ή το μετρό με τα ακουστικά στα αυτιά, βγάλε και μια φωτογραφία ένα κάθισμα. Θα βοηθήσεις και τον Julien και θα δώσεις ζωή σε κάτι τόσο απαρατήρητο και καθημερινό.

Featured Image: commercialrealestate.com.au