Τα τελευταία χρόνια, το να ακολουθείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής έχει έναν βαθμό δυσκολίας. Όσο οι τιμές των φρέσκων προϊόντων συνεχίζουν να ανεβαίνουν κατακόρυφα, οι περισσότεροι τείνουν να επιλέγουν φθηνότερα. Μπορεί αυτές οι τροφές να έχουν καλύτερη γεύση και να κρατάνε περισσότερο, αλλά έχουν αντίκτυπο στην υγεία. Ευτυχώς, με τις παρακάτω συμβουλές θα καταφέρεις να παραμείνεις υγιής χωρίς όλα αυτά να σου κοστίσουν μία περιουσία. 

Πήγαινε για τρέξιμο ή κατέβασε μία εφαρμογή για γυμναστική στο σπίτι

Το ποσοστό παχυσαρκίας είναι πλέον αρκετά υψηλό. Στην πραγματικότητα, έρευνες έχουν δείξει ότι πάνω από το 25% των ανθρώπων δεν επιλέγουν τη γυμναστική για να περάσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους. 

Τι μπορείς να κάνεις εσύ γι’ αυτό; Γίνε λίγο πιο ενεργή μερικές φορές την εβδομάδα. Φυσικά και δεν χρειάζεται να κάνεις εγγραφή σε κάποιο χλιδάτο γυμναστήριο. Κάνε jogging στην γειτονιά σου ή κατέβασε κάποια δωρεάν εφαρμογή. Μην πέσεις στην παγίδα όσων νομίζουν ότι πρέπει να γυμνάζεσαι και τις 7 μέρες της εβδομάδας. Άλλαξε απλά τη ρουτίνα σου. 

Ξεκίνα να μαγειρεύεις στο σπίτι

Το να μαγειρεύεις στο σπίτι κάθε μέρα, μπορεί να σου εξοικονομήσει πολλά χρήματα. Αγόρασε φρέσκα προϊόντα και ξεκίνα το μαγείρεμα. Μπορείς να είσαι δημιουργική με αυτά που περισσεύουν. 

Κάνε λίστα για το super market

Μην πας στο super market για να πάρεις πράγματα που στην ουσία δεν χρειάζεσαι. Αντίθετα, κάνε ένα πρόγραμμα σχετικά με τα γεύματά σου. Υπολόγισε όλα εκείνα που θα χρειαστείς για τις 3 πρώτες μέρες, και μην πας στο super market για όλη την εβδομάδα. 

Απόφυγε τα trends

Πολλές φορές όλα εκείνα τα προϊόντα που διαφημίζονται ως άκρως υγιεινά, έρχονται σε υψηλές τιμές. Τα πολυτελή γυμναστήρια, τα juice bars, οι διατροφολόγοι και οι τροφές για vegan δεν είναι τίποτα άλλο παρά υπηρεσίες για πλούσιους ανθρώπους. Δεν χρειάζεσαι τίποτα από τα παραπάνω για να είσαι υγιείς. 

Μη βαριέσαι

Το να “χτίσεις” υγιεινές συνήθειες δεν χρειάζεται να είναι βαρετό. Αν πιστεύεις ότι η γυμναστική που κάνεις γίνεται ρουτίνα, τότε δοκίμασε κάτι καινούργιο. Αν βαρέθηκες τις σαλάτες, τότε κάνε μία έρευνα για καινούργιες υγιεινές συνταγές με λαχανικά. Υπάρχουν τόσες πολλές συνταγές που θα κρατήσουν την καθημερινότητα σου σε υγιεινά επίπεδα. 

Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέσεις λίγο παραπάνω χρόνο και ενέργεια και άσε στην άκρη τους διαλογισμούς. Είναι σημαντικό να βάζεις υγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητά σου αργά ή γρήγορα. 

Πηγή: readunwritten.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου Featured image: VOGUE India