Κάθε book freak μπορεί να αντιληφθεί πως λίγα είναι τα πράγματα που μπορούν να σε κάνουν τόσο χαρούμενο όσο ένα ανοιχτό στην πρώτη σελίδα καινούργιο βιβλίο, έναν φρεσκοφτιαγμένο καπουτσίνο δίπλα. Αναρωτιέσαι πού μπορείς να βρεις νέους τίτλους για να γεμίσεις το coffee table σου και τη βιβλιοθήκη σου; Θα σου πούμε εμείς, book lover: Στο Instagram.

Υπάρχουν κάποια Instagram accounts που κάθε λάτρης των βιβλίων θα αγαπήσει και θα κάνει follow. Δίνουν έμπνευση, bookish αισθητική και αρκετές χρήσιμες πληροφορίες. Κάνε scroll παρακάτω και κάνε τα απαραίτητα follows.

Jordan Book Club

Εδώ δε θα βρεις απλά ωραίες φωτογραφίες με βιβλία. Θα διαβάσεις κριτικές, βαθμολογίες βιβλίων από το 0 ως το 10 και χρήσιμες πληροφορίες που σαν σωστή book lover θέλεις να ξέρεις.

Read With Jamie

Συνδυασμός βιβλίο και γάτα; Ανεκτίμητος. Η Jamie από το Τέξας στο feed της τα προσφέρει και τα δύο.

Lupita Reads

Κάποια αγάπη για τα βιβλία και τις μπύρες σε αυτό το account. Εδώ θα βρεις ένα ενδιαφέρον mix βιβλίων και συγγραφέων, αν η λέξη ποικιλία περιγράφει τη σχέση σου με τα βιβλία.

The Reading Women

Ξεκίνησε ως podcast αλλά η απήχηση που είχε οδήγησε σε νέα βήματα. Είναι προφανές. Πρόκειται για ένα account αφιερωμένο σε γυναίκες συγγραφείς. Επίσης, έχεις τη χαρά να ακούς podcasts των διαχειριστριών μια φορά την εβδομάδα.

Book of the Month Club

https://www.instagram.com/p/B2NiSHLF4zM/

Ναι είναι επιχείρηση, αλλά ένα scroll σε αυτόν τον λογαριασμό είναι ό,τι χρειάζεσαι μετά από μια κουραστική μέρα. Θα βρεις προτάσεις και λίστες βιβλίων. Το αποτέλεσμα; Θα γεμίσεις το γραφείο σου με post its με τίτλους.

Spines & Vines

Εδώ συνδυάζονται δύο έρωτες. Τα βιβλία και το κρασί. Με πάνω από 10.000 followers, το Spines & Vines σε γεμίζει με τίτλους, εξώφυλλα, συγγραφείς και όρεξη για διάβασμα.

Basic B’s Guide

Αν οι μικρές, όμορφες, πρωτότυπες βιβλιοθήκες “λένε κάτι” στην αισθητική σου, αυτός ο λογαριασμός είναι για εσένα. Εκτός από αισθητική, θα βρεις και κριτικές βιβλίων και απόψης, αν χρειάζεσαι ένα καλό φίλτρο πριν επενδύσεις σε ένα νέο ανάγνωσμα.

Featured image: Unsplash/chuttersnap