Σκέψου πόσο πρακτικό να χρειάζεσαι μόνο 5 λεπτά για να έχεις το γεύμα της επόμενης μέρας. Σκέψου τώρα με αυτό το γεύμα να καλύπτεις και τη μία από τις πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών που αναλογούν μέσα στη μέρα.

Οι παρακάτω προτάσεις είναι ιδανικές για τις μέρες που δεν προλαβαίνεις να ετοιμάσεις ένα κανονικό γεύμα και είναι προτιμότερο να έχεις ένα μικρό τάπερ με φρούτα και λαχανικά παρά να μείνεις εντελώς νηστική. Αβοκάντο, τόνος, πιπεριές, εύκολη σαλάτα, φυστικοβούτυρο. Έχεις πολλές λύσεις για να μην έχεις πια δικαιολογία ότι δεν πρόλαβες.

1. Toστ με αβοκάντο

Φρέσκο αβοκάντο, αλάτι, πιπέρι και ντοματίνια. Ιδανικά σε φρυγανισμένο ψωμάκι ή μπαγκέτα για να το κάνεις να μοιάζει με sandwich.

2. Φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα

Kλασική αμερικάνικη συνήθεια που κανονικά εσένα σου θυμίζει πρωινό. Σκέψου όμως πως τα υλικά αυτά μπορείς να τα έχεις στο ντουλάπι του γραφείου και να φτιάξεις έτσι ένα εύκολο γεύμα ένα μεσημέρι που θέλεις κάτι γλυκό για να φας. Μπορείς να το συνοδεύσεις με φρέσκα φρούτα.

3. Χούμους και πιπεριές

Το χούμους με τις πιπεριές συνδέονται με έναν μαγικό τρόπο. Φρυγανισμένο ψωμάκι και έχεις ένα εύκολο και ελαφρύ γεύμα για να σου κόψει την όρεξη μία μέρα που μετά τη δουλειά θα πας για φαγητό.

4. Σαλάτα με kale

Kale, σπανάκι, λάχανο, μαρούλι, ό,τι θες. Μια σαλάτα που θα σετάρεις με ντοματίνια και ένα dressing που σου αρέσει. Είναι τέλειος τρόπος για να φας σαλάτα στο γραφείο. Τώρα την άνοιξη, για να φέρεις πιο κοντά το καλοκαίρι μπορείς να προσθέσεις ανανά.

5. Aβοκάντο και τόνος

Το τέλειο combo. Να το φας με κράκερς και πράσινο μήλο και θα με θυμηθείς.

 featured photo: jaroflemons.com