Είτε ήταν η πρώτη επιλογή, είτε η τελευταία στο μηχανογραφικό σου, εάν πήρες την μεγάλη απόφαση και γράφτηκες στη σχολή σου, μπορείς επίσημα πλέον να αυτοαποκαλείσαι “νέο αίμα”, “πρωτόετο” και “ψαράκι”. Σίγουρα θα έχεις φροντίσει ήδη να διαβάσεις tips, συμβουλές και πληροφορίες για τις πρώτες μέρες στη σχολή και την επαφή σου με τους συμφοιτητές αλλά και το χώρο του πανεπιστημίου.

tumblr_ncvpc0njzl1tk3ih7o1_500

Αυτό λοιπόν δεν είναι ένα ακόμη άρθρο για το πως να ντυθείς και πως να συστηθείς την πρώτη μέρα. Όσα ακολουθούν είναι οι “7 χρυσές εντολές” για να κάνεις όσο πιο επιτυχημένη γίνεται τόσο τη δική σου φοιτητική ζωή, όσο και των τριγύρω σου!

  1. Ου γκρινιάξεις περί μαθημάτων.

Ειδικά σε μεγαλύτερους συμφοιτητές: Τα έχουν περάσει και τα περνάνε όλοι. Και σίγουρα η ύλη που έχεις στο πρώτο εξάμηνο, είναι παιχνιδάκι μπροστά σε αυτή που θα ακολουθήσει.

  1. Μνήσθητι την ημέραν του Σαββάτου.

Τα Σάββατα είναι 100% ημέρα φοιτητικής ζωής. Επιβάλλεται να κάνεις ένα break και να γιορτάσεις… Τι εννοείς όταν λες “γιατί να γιορτάσεις?”. Επειδή είναι Σάββατο!

  1. Ουκ ενταχθείς εις παρατάξεις.

Όσο ακόμη δε είσαι 100% σίγουρος για την ιδεολογία και τα πιστεύω σου… Καλά τα πάρτι, καλές και οι παρέες, καλές και οι εκδρομές, αλλά μη ξεχνάς ότι όλες οι παρατάξεις έχουν (και οφείλουν να έχουν) πολιτικές θέσεις.

  1. Κρείττον του λαλείν το σιγάν.

Εάν έχεις σκοπό να παρακολουθήσεις και να συμμετάσχεις στις διαλέξεις, κάνε χάρη τόσο σε εσένα, όσο και στους συμφοιτητές σου και ΜΗΝ πας εντελώς αδιάβαστος. Πριν σηκώσεις το χέρι για να ρωτήσεις οτιδήποτε, σκέψου εάν πραγματικά θέλεις να μάθεις κάτι, ή απλά να τραβήξεις την προσοχή του καθηγητή…

  1. Αγαπάτε αλλήλους… όχι μόνο στις εξεταστικές!

Όλοι αγχώνονται λίγο-πολύ στις εξεταστικές και όλοι θέλουν να περάσουν όσα περισσότερα μαθήματα μπορούν.. με κάθε τρόπο! Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι σωστό να θυμάσαι όλο τον κόσμο που γνώρισες την πρώτη μέρα στη σχολή, λίγο πριν την εξέταση…

  1. Ου χασομερήσεις.

“Τα φοιτητικά τα χρόνια είναι τα καλύτερα” λένε, και σίγουρα ΔΕΝ έχουν άδικο. Μην τα χαραμίσεις μέσα σε 4 τοίχους. Προσπάθησε να γνωρίσεις όσο περισσότερα μέρη και ανθρώπους μπορείς και να ασχοληθείς με όσο περισσότερα πράγματα τα καταφέρνεις.

  1. Ουκ αντιγράψεις.

Στο πρώτο έτος. Από το δεύτερο και μετά που δυσκολεύουν τα πράγματα, το συζητάμε….