Κι ότι μας είχαν λείψει αρκετά. Πάντοτε αυτές οι ιστορίες εμπνευσμένες από το ζευγάρι που άφησε ιστορία, μας τραβούν το ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον όταν έχεις και τους Daniel Kaluuya και Jodie Turner-Smith να πρωταγωνιστούν.

Στο Queen and Slim όλα ξεκινούν από ένα τυπικό πρώτο ραντεβού. Ξέρεις από αυτά τα ψιλο-βαρετά, που αναρωτιέσαι γιατί πήγες και δεν ξέρεις καν που θα καταλήξει. Οι δύο χαρακτήρες μετά το ραντεβού βρίσκονται στο αυτοκίνητο όπου και τους σταματά η αστυνομία για μια υποτιθέμενη παράβαση του ορίου ταχύτητας. Εκεί τα πράγματα εξελίσσονται πολύ γρήγορα όπως φαίνεται και από το trailer. Η κατάληξη; Ένας νεκρός αστυνομικός κι ένας σοκαρισμένος Kaluuya σε θέση αυτοάμυνας. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα τίποτα δεν μένει ίδιο για τους δύο πρωταγωνιστές.

Το αν τελικά δέθηκαν κι έμειναν μαζί γιατί όντως αυτό θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς ως συνέπεια του ραντεβού τους ή απλά γιατί έγιναν συνένοχοι ενός εγκλήματος, δεν είναι εύκολο να το πούμε από τώρα. Πάντως το πιθανότερο είναι ότι αυτό που τους ένωσε περισσότερο ήταν ένα κοινό τραύμα και μια κοινή ενοχή για όσα έγιναν. Καταλαβαίνεις ότι ο Kaluuya στην ταινία δεν έχει το προφίλ του τύπου που θα σκότωνε εύκολα. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός. Να καταλάβουμε ότι κανένας από τους δύο δεν το ήθελε και ότι  συνεχίζουν τις ζωές τους με αυτό το βάρος.

Η ταινία Queen and Slim μας συστήνει τους Bonnie και Clyde του 2019
universalpictures.com

Στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν γίνονται όντως οι νέοι Bonnie και Clyde που χρειαζόμασταν.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Bonnie και Clyde ήταν το μόνο ζευγάρι που έμεινε στην ιστορία με το γυναικείο όνομα να εμφανίζεται πρώτο. Κάπως έτσι είναι και οι Queen και Slim. Γενικά κρύβουν μέσα τους κάτι bad-ass που δεν είναι φανερό από την πρώτη σκηνή. Έπειτα όμως ξυρίζουν τα μαλλιά τους, αλλάζουν ονόματα και ταξιδεύουν χωρίς προορισμό. Το να ξεφυγούν όμως είναι δύσκολο μιας και το όλο συμβάν έχει κυκλοφορήσει σε μορφή βίντεο και τα πρόσωπα τους είναι πλέον αναγνωρίσιμα. Στην ταινία χαρακτηρίζονται από αυτούς που τους ψάχνουν “black Bonnie and Clyde”. Και δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστή η διαιώνιση τέτοιων προτύπων, αλλά κατά βάθος μας αρέσει αυτή η περιπέτεια- έστω και από τις οθόνες.

Η ταινία είναι μάλιστα το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Μελίνας Ματσούκα με σενάριο της Lena Waithe. Εκείνη για να μεταφέρει την ιστορία επί της οθόνης βασίστηκε στην ιδέα του συγγραφέα James Fray. Μετά από όσες δουλείες έχουμε δει από την Μελίνα Ματσούκα στην μουσική σκηνή, δεν μπορούμε παρά να ανυπομονούμε και γι’αυτήν εδώ. Άλλωστε εξαιτίας της πολλά τραγούδια τα αγαπήσαμε μόνο και μόνο για τα videoclip τους. Mε εξαίρεση την Rihanna- την Riri την αγαπάμε έτσι κι αλλιώς. Μάλλον κάτι ανάλογο πρόκεται να συμβεί και με το Queen and Slim. Αρκεί να περιμένουμε μέχρι τον Νοέμβριο.

Featured Image: universalpictures.com