Ο Ted Lasso έχει κερδίσει τις καρδιές μας από τότε που εμφανίστηκε στην οθόνη το 2020 και εξακολουθεί να καταλαμβάνει σημαντική θέση στην καρδιά μας καθώς μπαίνει στην τρίτη σεζόν του. Ωστόσο, παραμένει ένα επίμονο ερώτημα: Πώς φτιάχνει κανείς τα μπισκότα του Ted «biscuits with the boss»;

Στη σειρά, ο χαρισματικός προπονητής ποδοσφαίρου από το Κάνσας κερδίζει και την καρδιά των συναδέλφων του στη Richmond, με κάτι περισσότερο από την αισιόδοξη στάση του και τη λαϊκή σοφία του. Τους φέρνει μπισκότα — αρωματικά μπισκότα βουτύρου. Ακόμη πιο υπέροχο, τα ορθογώνια μπισκότα είναι μέσα σε ροζ χαρτονένια κουτάκια.

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η σειρά, συνταγές κατέκλυσαν το διαδίκτυο αλλά καμία δεν ήταν η γνήσια συνταγή. Όταν ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες οι άνθρωποι της παραγωγής έδωσαν επιτέλους την επίσημη συνταγή για τα μπισκότα Ted Lasso κι εμείς δεν βρίσκουμε πιο κατάλληλη στιγμή να τα φτιάξουμε από τώρα.

Συμβουλές για την παρασκευή των μπισκότων του Ted Lasso

Ένα μεταλλικό ταψί 8×8 ή 9×9 είναι ιδανικό για αυτήν τη συνταγή. Σημείωσε ότι το μέγεθος του τηγανιού θα επηρεάσει τον χρόνο ψησίματος — όσο μεγαλύτερο είναι το ταψί, τόσο πιο λεπτό είναι το μπισκότο και τόσο μικρότερος είναι ο χρόνος ψησίματος. Για ένα ταψί 8×8 θα χρειαστείς μία ώρα περίπου ψήσιμο. Μόλις βγουν από το φούρνο, κόψε τα μπισκότα είναι ακόμα ζεστά.

Τι θα χρειαστείς:

225 γρ. ανάλατο βούτυρο

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι

Πώς θα το φτιάξεις: 

Τοποθετήστε το βούτυρο στο μπολ ενός μίξερ κι άφησέ το σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει. Άπλωσε αρκετό βούτυρο σε ένα τετράγωνο μικρό ταψί.

Χτύπησε το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, 3 με 5 λεπτά. Με το μίξερ σε λειτουργία, πρόσθεσε σταδιακά τα 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη και συνέχισε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.

Σταμάτησε το μίξερ. Κοσκίνισε τα 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο μπολ και μετά πρόσθεσε 1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι. Ανακάτεψε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μετάφερε στο ταψί και άπλωσε σε ομοιόμορφο πάχος. Βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Παράλληλα προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Κόψε τη ζύμη σε ορθογώνια ή τετράγωνα και ψήσε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σφίξει το κέντρο, για 45 με 60 λεπτά. ‘Άφησε να κρυώσει εντελώς. Ξανακόψε, εάν χρειάζεται, πριν το σερβίρεις ή το βάλεις σε ένα ροζ κουτάκι για να το προσφέρεις.