Η αρχή κάθε σχέσης είναι μία περίοδος γεμάτη ανυπομονησία και ελπίδα για το μέλλον. Το τέλος της, όχι και τόσο.

Ακόμη κι αν ξέρεις πως είστε καλύτερα χωριστά, αυτό δε σημαίνει πως τις πρώτες ημέρες δε θα πάρεις ένα μπολ παγωτού να το φας μπροστά από την τηλεόραση.

Φίλοι και συγγενείς θα σου δώσουν διάφορες συμβουλές, οπότε εγώ έρχομαι να πρωτοτυπήσω και να σε συμβουλεύσω ανάλογα με το ζώδιό σου.

Κριός  – Δεν υπάρχει νικητής και χαμένος σε έναν χωρισμό

Μπορεί να αισθανθείς πως είσαι ο χαμένος της σχέσης, ειδικά αν δεν ήταν δική σου απόφαση ο χωρισμός. Καλύτερα να μπεις στη ψυχολογία του ΄νικητή΄, ο οποίος αφήνει τα πάντα πίσω του και προχωρά.

Ταύρος -Άλλαξε συνήθειες

Επειδή λατρεύεις την καθημερινότητα και μία σταθερή ρουτίνα, ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις τον χωρισμό είναι να αλλάξεις κάποια πράγματα στην ημέρα σου.

Δίδυμος – Εστίασε στην αισιόδοξη πλευρά

Ένα από τα μεγαλύτερα ατού των ζωδίων του Αέρα είναι πως προχωρούν παρακάτω σχετικά γρήγορα. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις τον χωρισμό είναι να διοχευτεύσεις την ενέργειά σου στους κοντινούς σου ανθρώπους.

Καρκίνος – Μη γίνεις κυνικός

Είσαι ιδιαίτερα συναισθηματικό ζώδιο. Αργείς να ανοιχτείς από φόβο πως ίσως πονέσεις. Όταν έρθει η ώρα του χωρισμού, απέφυγε να γίνεις κυνική και να πεις πράγματα μόνο από πικρία.

Λέων – Να έχεις κοντά σου ανθρώπους που αγαπάς

Για τους περήφανους Λέοντες ένας χωρισμός μπορεί να τους τραυματίσει ανεπανόρθωτα τον εγωισμό. Έτσι, φρόντισε να έχεις κοντά σου φίλους και συγγενείς που θα σε στηρίξουν και θα σε τονώσουν.

Παρθένος – Άφησε τον εαυτό σου να νιώσει

Αφέσου ώστε να νιώσεις και να επεξεργαστείς όλα σου τα συναισθήματα. Μόνο έτσι θα αποδεχθείς και θα ξεπεράσεις τον χωρισμό.

Ζυγός – Βρες τις ισορροπίες

Ως σύμβολο της ισορροπίας, χρειάζεται να την ξαναβρείς μετά από ένα τέτοιο γεγονός. Δες τον χωρισμό ως μία ευκαιρία να εξελιχθείς συναισθηματικά και προχώρησε παρακάτω.

Σκορπιός – Εστίασε στον εαυτό σου

Καλύτερα να εστιάσεις στον εαυτό σου και την αυτοβελτίωση και όχι στο να τα ξαναβρείς με τον/την πρώην. Μην διοχετεύεις την ενέργειά σου σε λάθος κατεύθυνση.

Τοξότης – Αγκάλιασε την αισιόδοξη πλευρά σου

Επειδή δυσκολεύεσαι κάπως με τις μακροχρόνιες σχέσεις, όταν μία από αυτές τελειώσει ίσως σου φανεί δύσκολο να προχωρήσεις. Σκέψου όμως πως κάθε τέλος είναι μία νέα αρχή και βρες την αισιοδοξία σου.

Αιγόκερως – Θυμήσου πως δεν είσαι μόνη σε αυτό

Επειδή έχεις μάθει να βασίζεσαι σε σένα και να είσαι απόλυτα πειθαρχημένη, ίσως ένας χωρισμός σε αποδιοργανώσει λίγο. Θυμήσου πως είναι ok να είσαι στεναχωρημένη και να θες να πάρεις τον χρόνο σου. Βγες με αγαπημένους φίλους και πάρε όσο χρόνο χρειάζεται για σένα.

Υδροχόος – Μην αποκόβεσαι από τα συναισθήματά σου

Τα συναισθήματα ίσως είναι δύσκολα για σένα που προτιμάς την πιο φιλοσοφική εκδοχή των πραγμάτων. Μπορεί να νιώσεις άβολα με τα έντονα συναισθήματα που προκαλεί ένας χωρισμός, όμως θυμήσου πως αυτό είναι μέρος της διαδικασίας ώστε να τον ξεπεράσεις.

Ιχθύς – Να έχεις κοντά σου θετικούς ανθρώπους

Επειδή είσαι βαθιά συναισθηματική και ρομαντική, μπορεί να πάρεις πιο ΄βαριά΄ έναν χωρισμό. Να έχεις κοντά σου ανθρώπους που θα σε στηρίζουν και θα σου φτιάχνουν τη διάθεση και πέρνα χρόνο μαζί τους.

Ανεξάρτητα με το ζώδιό σου ένας χωρισμός μπορεί να είναι πολύ δύσκολος. Όμως, χρειάζεται να βιώσεις τα έντονα αυτά συναισθήματα, όσο δύσκολο κι αν είναι, προκειμένου να το ξεπεράσεις. Θυμήσου πως ο χρόνος θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: Θα σε απομακρύνει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο από το γεγονός και τον πόνο.

featured photo: elitedaily.com