Πάντα θα υπάρχει ένας σημαντικός λόγος που θα σε οδηγήσει στο να επιλέξεις έναν άνθρωπο ως σύντροφο σου. Από εκεί ξεκινούν όλα και εκεί –θα πρέπει ιδανικά- να καταλήγουν. Όμως, με την πάροδο του χρόνου, αυτός ο λόγος σιγά σιγά ξεθωριάζει και πολλά προτερήματα γίνονται δευτερεύοντα. Σε αυτό το σημείο επέρχεται και η ρουτίνα.

Σε μια μακροχρόνια σχέση είναι δύσκολο-μετά από καιρό- να αναζωπυρώσεις το αρχικό πάθος, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις στον άλλο αυτά τα πρώτα σκιρτήματα, τα φλογερά βλέμματα και το πάθος. Κι όμως, όταν θες να το παλέψεις, όταν θες να δυναμιτίσεις και πάλι το αρχικό πάθος, θα πρέπει ειλικρινά να προσπαθήσεις. Όταν –και μόνο – το θες πραγματικά.

Είναι σημαντικό να κάνεις τα βήματα σου, αργά κι σταθερά. Δες τον σύντροφό σου ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό. Αρχικά προσπάθησε να πράξεις το dating, σαν να βγαίνετε οι δυο σας για πρώτη φορά. Δείξε στον άνθρωπο σου πόσο πολύ τον ποθείς, θύμισε του τις καλύτερες στιγμές σας.

Επίσης δώσε βάση στη «γλώσσα της αγάπης». Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του κουμπιά, τους δικούς του κώδικες επικοινωνίας. Ένα ζευγάρι αναπτύσσει προσωπικούς κώδικες και σε αυτούς θα πρέπει να εστιάσεις.

Το άγγιγμα ενεργοποιεί τους εσωτερικούς κώδικες του συντρόφου σου. Και μιλώντας για άγγιγμα, προσπάθησε να δοκιμάσεις νέα δεδομένα στη σεξουαλική σας ζωή. Τόλμησε το καινούριο αυτό κομμάτι και να’σαι σίγουρη πως θα ανταμειφθείς.

Πάντα θα πρέπει να θυμόμαστε πως οι σχέσεις χτίζονται μέσα από ειλικρινή και αληθινά συναισθήματα. Αν πραγματικά αγαπάς έναν άνθρωπο θα βρεις τον δρόμο και τη δύναμη να ξανακερδίσεις τη χαμένη φλόγα. Give it a try!