Αν δεν το κάνεις ΤΩΡΑ, μπορεί να μην έχεις ποτέ την ευκαιρία“. Αυτή η φράση είναι το motto του Dotan Negrin που παραιτήθηκε από τη δουλειά του και γύρισε τον κόσμο παίζοντας πιάνο! Έκανε το αδύνατο να μοιάζει δυνατό αφού κατάφερε να συνδυάσει την αγάπη του για την μουσική κι αυτή για τα ταξίδια και το άθροισμά τους να είναι ότι πιο motivational έχεις δει.

Η έμπνευση για το @pianoaround, όπως είναι ο λογαριασμός του στο Instagram, ήρθε το 2010. Κάπου στα 20, που όλοι νιώθουμε λίγο να έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας στη ζωή, ο Dotan αποφάσισε πώς είναι η ώρα yolo. Παραιτήθηκε από τη δουλειά του στο μεσιτικό γραφείο η οποία δεν τον γέμιζε καθόλου και έκανε κάτι που δεν έχει κάνει κανένας άλλος στον κόσμο μέχρι σήμερα!

pianoaround2

Το πιάνο ήταν ανέκαθεν η μεγάλη του αγάπη κι ενώ θα μπορούσε να κάνει τη ζωή του ευκολότερη κουβαλώντας σε όλα αυτά τα ταξίδια απλά ένα αρμόνιο, εκείνος επέλεξε να ανεβάσει το βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματος.

Σε ρεαλιστικό πλαίσιο, είχε να αντιμετωπίσει άπειρες δυσκολίες στην περιοδεία με το πιάνο. Από οικονομικές δυσκολίες αφού σε κάθε ταξίδι έχανε λεφτά, μέχρι σωματική κόπωση καθώς δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να σπρώχνεις ένα πιάνο 220 κιλών. Επίσης, στο ταξίδι του στο Μεξικό χάλασε το βαν του, δυσκολευόταν αρκετές φορές να βρει να σταθμεύσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους και ξόδευε απίστευτα λεφτά στο “φουλάρισμα” του οχήματος.

Μια φορά μάλιστα έσπασε τα δάχτυλά του κι έχασε ένα νύχι προσπαθώντας να σπρώξει το πιάνο του σε μία γειτονιά στο Μανχάταν. Βέβαια, αυτή δεν ήταν και η μοναδική φορά που τραυματίστηκε.

pianoaround1

Πολλές φορές έφτασε στο σημείο να θέλει να τα παρατήσει γιατί ήταν πραγματικά πολύ κουραστικό παρόλο που στον έξω κόσμο ίσως δεν φαινόταν το ζόρι που περνούσε. Αυτό που τον αποζημίωνε όμως κάθε φορά που συνέχιζε για τον επόμενο προορισμό ήταν η ανταπόκριση του κόσμου. Οι άνθρωποι που συνάντησε έκαναν τα ταξίδια του αξέχαστα. Έκανε άπειρους φίλους -το τηλέφωνό του γέμισε με 1.200 παραπάνω επαφές- και δέχτηκε πολλές προσκλήσεις για να επιστρέψει στα μέρη που επισκέφτηκε.

Όσο όμως οι προσκλήσεις είναι pending, οι προκλήσεις που δέχτηκε είναι checked κι εκείνος σίγουρα έτοιμος για νέες περιπέτειες!

piano-around-600