Φαντάσου υπέροχα ζεστά σκουφάκια και κάθε λογής πλεκτές δημιουργίες που σε κάνουν, ειδικά τώρα το φθινόπωρο και το χειμώνα που έρχεται, να νιώθεις πως κάπου ένα δημιουργικό ζευγάρι χέρια έφτιαξαν για σένα τα πιο cozy πλεκτά.

Η Βασιλική έχει με το πλέξιμο μια σχέση αγάπης και με μεράκι μας προσφέρει τα πιο όμορφα κομμάτια της. Έσυ δεν έχεις παρά να διαλέξεις το αγαπημένο σου και να γνωρίσεις καλύτερα την Plexida.

plexida1

 Ένα brand με παραδοσιακό αέρα που ενώνει την τέχνη του πλεξίματος στο χέρι με μοντέρνα στοιχεία. Πως προέκυψε η ενασχόληση με το πλέξιμο και κατ΄επέκταση η δημιουργία του ίδιου του brand;

Ασχολούμαι με το πλέξιμο από όσο μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου. Αρχικά έπλεκα για να ευχαριστήσω φίλους και οικογένεια με τα διάφορα αξεσουάρ που έφτιαχνα για εκείνους, αλλά και γιατί μέσα από τη συγκεκριμένη μου ασχολία κάλυπτα την ανάγκη μου για δημιουργία.

Συνειδητοποιώντας πόση γνώση είχα αποκτήσει στο αντικείμενο και έχοντας την ανάγκη να εξελιχθώ, αποφάσισα να ξεκινήσω την δική μου επιχείρηση ανοίγοντας ένα μαγαζί στο Etsy. Άρχισα με μικρά βήματα, με μια βασική σειρά σχεδίων και σήμερα, 3 χρόνια μετά, η Plexida μετρά πάνω από 60 διαφορετικά σχέδια και έχει πελάτες από την Αμερική μέχρι την Ασία.

Tι κομμάτια μπορούμε να βρούμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Plexida;

Μπορεί κανείς να βρει minimal και διαχρονικά σχέδια σε αξεσουάρ όπως σκουφιά, κασκόλ, γάντια, όπως επίσης αρκετές ζακέτες και tops με ιδιαίτερες πλέξεις. Το χρωματολόγιο μας είναι πολύ διευρυμένο και βέβαια δέχομαι και ειδικές παραγγελίες για εξατομικευμένα σχέδια και μεγέθη.

Στο μυαλό μας ασχολίες όπως το πλέξιμο, το ράψιμο κτλ έχουν κάτι το vintage και παραπέμπουν σε παλαιότερες δεκαετίες. Τα τελευταία όμως χρόνια πολλοί νέοι δημιουργοί έχουν αλλάξει πολλά στον τομέα δίνοντας νέα πνοή. Πιστεύεις πως ο κόσμος ζητάει κάτι που φτιάχνεται στο χέρι και δεν είναι μαζικής παραγωγής, και αν ναι, γιατί πιστεύεις πως συμβαίνει αυτό;

Φυσικά και συναντάται έντονο ενδιαφέρον για το χειροποίητο μιας και υπάρχουν βασικά πλεονεκτήματα έναντι των  προϊόντων μαζικής παραγωγής, για παράδειγμα η ποιότητα των πρώτων υλών είναι ανώτερη, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην λεπτομέρεια και οπωσδήποτε κάθε αντικείμενο είναι μοναδικό.

Ειδικά στην περίπτωση των χειροποίητων ενδυμάτων, όπου μπορούν στην κυριολεξία να είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σου, μπορείς να αποκτήσεις ένα ρούχο που φτιάχτηκε αποκλειστικά για σένα σύμφωνα με τις διαστάσεις σου και έχει την ιδανική εφαρμογή.

plexida4

Τώρα που έρχεται ο χειμώνας είναι και η ιδανική περίοδος για το πλεκτό. Ποιο θεωρείς  το best seller της Plexida που έχει αγαπηθεί πολύ από το αγοραστικό κοινο;

Ιδιαίτερη απήχηση έχουν τα σκουφιά. Όλα τα  προϊόντα δημιουργούνται κατά παραγγελία που σημαίνει ότι, πέραν των διαφορετικών σχεδιών που υπάρχουν, μπορεί κανείς να επιλέξει και τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν επομένως οι συνδιασμοί είναι αμέτρητοι.

Το πλεκτό σαν ιδέα είναι κάτι, που ειδικά το χειμώνα, που το σκεφτόμαστε σαν κάτι πολύ cozy και ζεστό. Έτσι βλέπουμε πως πέρα από τα κλασσικά κομμάτια (σκουφάκια κτλ) έχεις επεκταθεί και σε πλεκτά top που είναι πιο περίπλοκα όσον αφορά στη διαδικασία δημιουργίας τους. Πόσο δύσκολο είναι για ένα δημιουργό να προχωράει και να εξελίσσεται;

Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και προσπαθώ να παίρνω ερεθίσματα από όλα όσα βλέπω γύρω μου. Βρίσκω ιδιαίτερα απολαυστική όλη την διαδικασία, από τη σύλληψη ενός σχεδίου, την επιλογή του νήματος και του χρώματος, μέχρι την ολοκλήρωση της παραγωγής του. Βοηθούν πολύ βέβαια και τα σχόλια που λαμβάνω από τους ανθρώπους που επιλέγουν να αγοράσουν από μένα. Τολμώ να πω πως η εξέλιξη έρχεται φυσικά.

Πού μπορούμε να βρούμε και να παραγγείλουμε τα προιόντα σου;

Μπορείτε να βρείτε τα προιόντα της Plexida στο e-shop στην πλατφόρμα της etsy:https://www.etsy.com/shop/plexida  και στη σελίδα μας στο fb :

https://www.facebook.com/PlexidaKnitwear?fref=ts