Λίγα πράγματα μας βάζουν σε πιο γιορτινή ατμόσφαιρα -τόσο διαχρονικά πια- πέρα από τις χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις των καταστημάτων John Lewis.

Οι διαφημίσεις των John Lewis

Κάθε χρόνο τα βλέπουμε όλα: χιονάνθρωπος που ταξίδεψε χιλιόμετρα για να πάρει το κασκόλ της αγαπημένης του, μικρό αγόρι του οποίου ο πιγκουίνος ήταν απελπισμένος να βρει αγάπη, αρκούδα που απλά δεν μπορούσε να μείνει ξύπνια αρκετά για να δει τα Χριστούγεννα και άνθρωπος στο φεγγάρι.

Τα δύο προηγούμενα Χριστούγεννα

Η διαφήμιση του 2018 έδειχνε έναν νεαρό Elton John να παίρνει ένα πιάνο – κάτι που άλλαξε ολόκληρη τη ζωή του – και η περσινή καμπάνια μας παρουσίασε έναν χαρούμενο γλυκό δράκο, τον Edgar, που δεν μπορούσε να σταματήσει να φυσάει φλόγες από τον ενθουσιασμό του για τις γιορτές.

Το επιτυχημένο μοτίβο των διαφημίσεων

Το επιτυχημένο μοτίβο των διαφημίσεων John Lewis είναι απλό: μία όμορφη διασκευή ως soundtrack, έναν αξιολάτρευτο χαρακτήρα ως πρωταγωνιστή και μια ιστορία που λιώνει την καρδιά. Φέτος όμως, το μοτίβο αυτό έχει ελαφρώς διαφοροποιηθεί.

Το 2020 μας φέρνει πιο κοντά

Το 2020 είναι μία χρονιά πολύ δύσκολη για όλους μας. Αλλά όπως σε κάθε κρίση έτσι και φέτος, ήρθαμε πιο κοντά με τους συνανθρώπους μας όπως όταν χειροκροτήσαμε όλοι μαζί για τους γιατρούς ή κάθε φορά που βοηθήσαμε τους ηλικιωμένους συγγενείς μας να κάνουν τα ψώνια τους.

Ένα έτος αγάπης

Για τον εορτασμό ενός έτους αγάπης, η διαφήμιση επικεντρώνεται σε αυτό ακριβώς, γιορτάζοντας το πνεύμα της ομαδικότητας και τις απλές πράξεις καλοσύνης. Μας αφήνει το μήνυμα να δώσουμε λίγη αγάπη, συνοδεύοντάς το με το soundtrack της Celeste, ‘A Little Love’ από το The Voice της Βρετανίας.

Δεν θα ήταν υπέροχο αν ο καθένας μας έδινε λίγη αγάπη στον άλλον;

Δείχνοντας μας πολλές ιστορίες που συνδέονται μεταξύ τους με κοινό παρονομαστή μία μικρή πράξη καλοσύνης μας δίνει να καταλάβουμε ότι η καλοσύνη είναι μεταδοτική, όπως και η αγάπη, όπως και η ευτυχία.

Ιστορίες καλοσύνης

Βλέπουμε γείτονες να μοιράζονται τα χριστουγεννιάτικά τους στολίδια από τα παράθυρά τους. Ένα αγοράκι που δεν φτάνει τη μπάλα του, το βοηθάει ένα κοριτσάκι με την ομπρέλα του να την πιάσει. Και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τίποτα δεν είναι καλύτερο από το να νιώθουμε ευτυχισμένοι όλοι μαζί.

Δεν είμαστε μόνοι μας

Μια μικρή πράξη καλοσύνης αρκεί για να μας κάνει να νιώσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Αυτό το μήνυμα είναι που μας μεταλαμπαδεύει επιτυχώς η καμπάνια των John Lewis.

featured photo Credit: John Lewis YouTube