Η άποψη ότι η καθημερινότητα δεν γίνεται αντιληπτή με τον ίδιο τρόπο από όλους εμάς, αποτελεί μια αλήθεια όπου ανεξάρτητα αν ανήκουμε ή όχι στο ρεύμα του ρομαντισμού, έχει σαν κύρια βάση του τη διάθεση μας. Ουσιαστικά ο καθένας από εμάς μέσα από ένα πλήθος ενεργειών και επιλογών, επιλέγει την οπτική γωνία της δικής του πραγματικότητας, επηρεάζοντας αλλά και ταυτόχρονα καθορίζοντας (μέχρι ένα βαθμό)  και την πραγματικότητα των υπολοίπων γύρω του.

1111111

Η μορφή και το είδος των επιλογών που υπάρχουν διαθέσιμα για τον καθένα μας, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και τον τομέα της μόδας, που όπως και η μουσική έχουν μια μαγική ικανότητα να μας βοηθούν στο να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας σε οποιοδήποτε μορφή έκφρασης και έντασης, διατηρώντας πάντα τη δική μας προσωπική εκδοχή και θεώρηση των πραγμάτων. Επιλέγοντας να δούμε τον γύρω κόσμο μέσα από τα γυαλιά της μόδας, μεταξύ άλλων θα μπορούσαμε να αναφέρουμε σαν κύριο σημείο “μαγικής” ιδιότητας τη δυνατότητα να υπερνικούμε οποιαδήποτε μορφή αισθητικού αδιεξοδου και στιλιστικής ταυτότητας.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια συνταγή απλών συστατικών, όπου αναμειγνύοντας τις επιθυμητές δοσολογίες χρωμάτων, μοτίβων και αξεσουάρ έχουμε τη δυνατότητα κυριολεκτικά να μεταμορφώσουμε την εξωτερική μας εμφάνιση, αρνούμενοι/ες να δεχτούμε οποιοδήποτε είδος περιορισμού. Πρόκειται για μια μορφή μαγείας όπου ο/η καθένας/μια μπορεί να δημιουργήσει τα δικά του/της φιλτρά, έχοντας σα σκοπό χρήσης, τη τη μεγιστοποίηση των αισθητικών αποτελεσμάτων. Τα απαραίτητα υλικά παρασκευής, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους βρίσκονται διαθέσιμα στην ήδη υπάρχουσα γκαρνταρόμπα μας, γεγονός που δεν απαιτεί τίποτε περισσότερο από διάθεση,φαντασία  και μια δόση ισορροπίας ή υπερβολής!

Κανένας σωματότυπος δεν είναι απόλυτα αρμονικός! Όλοι/όλες μας συνειδητά ή όχι πραγματοποιούμε καθημερινά  “ξόρκια” προκειμένου να μειώσουμε λίγο την περιφέρεια μας, να τονίσουμε τη μέση μας ή το στήθος μας. Ο λόγος που συμβαίνει είναι η ανάγκη παρουσίασης της καλύτερης μας ενδοχής.! Το πρώτο ραντεβού και η πολυαναμενόμενη συνέντευξη για δουλειά, αποτελούν απλές υπενθυμίσεις πως η μαγεία της μόδας μπορεί να είναι για μόνιμα εμάς ένας πιστός και καλός σύμμαχος, τόσο στις καλές όσο και στις “δύσκολες στιγμές” που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε συνεχώς.

Η μόδα μπορεί να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους! Μας δίνει τη δυνατότητα αφού  αποδεχτούμε τον εαυτό μας και το σώμα μας όπως ακριβώς είναι, να επιλέξουμε τόσο το βάθμό όσο και τον τρόπο που θα προβάλουμε ή θα μειώσουμε αντίστοιχα ότι στα δικά μας μάτια παρουσιάζεται με λιγότερο κολακευτικό τρόπο. Ανεξάρτητα λοιπόν για το λόγο που θα επιλέξετε να κάνετε κάποιο ξόρκι στην εμφάνιση σας, ίσως αρκεί να σκεφτείτε ότι θα ήταν ενδιαφέρον στο να φτιάχνει τόσο τη δική μας διάθεση όσο και των γύρω μας.