Μπορεί για κάποιους ανθρώπους να είναι όλες οι ώρες ιδανικές για να απολαύσουν ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ, η επιστήμη όμως έχει αντίθετη γνώμη. Και ποιοι είμαστε εμείς τέλος πάντων που θα την αμφισβητήσουμε.

Η πρωινή σου ρουτίνα ξεκινάει κάπως έτσι: Ξυπνάς, τσεκάρεις αμέσως κινητό που πλέον έχει γίνει συνήθεια, ελέγχεις κυρίως το instagram και σηκώνεσαι με βαριά βήματα προς την κουζίνα και συγκεκριμένα την καφετιέρα που τόσο υπεραγαπάς. 

Αυτό λοιπόν σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, είναι μια πολύ κακή συνήθεια. Εντάξει, όχι ότι δεν το γνωρίζαμε κιόλας. Δεν πέσαμε δα και απ’τα σύννεφα. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα που δημοσιεύτηκε μάλιστα και στο Frontiers in Psychology, η ιδανική ώρα για να πιεις καφέ είναι όταν θα στο ζητήσει ο οργανισμός σου.

Όσο το λιγότερο, τόσο το καλύτερο όταν μιλάμε για την καφεϊνη άλλωστε. Διότι αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που είναι πρωινοί τύποι, ή έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 7 ώρες και έχεις έντονο το feeling της ενέργειας όταν ξυπνήσεις, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιεις καφέ. Δεν θα σου δώσει κάποιο boost παραπάνω. 

Αντίθετα, και για να φτάσουμε και στο point του θέματος, η σωστή ώρα είναι όταν οι δυνάμεις σου αρχίζουν να σε εγκαταλείπουν, όταν νιώθεις ότι εύκολα θα κοιμόσουν πάνω στο γραφείο και στο λάπτοπ σου, όταν προσπαθείς να συντάξεις μία πρόταση και σου παίρνει τουλάχιστον ένα 20λεπτο. Τότε ναι, σήκω και οδήγησε τον εαυτό σου προς την κουζίνα του γραφείου σου. Τότε θα πάρεις την ώθηση σου χρειάζεσαι για να συνεχίσεις την δουλειά σου ή τις υποχρεώσεις σου γενικότερα. 

Αν πάλι είσαι από εκείνες τις γυναίκες που ξυπνούν κάπως έτσι και όλα τα παραπάνω σε αφήνουν παγερά αδιάφορη, τότε πρέπει να διαβάσεις τα σημάδια που σου αποδεικνύουν ότι έχεις εθιστεί στην καφεϊνη.

Photo: giphy.com