Το πρωί που θα ξυπνήσεις, η στιγμή που θα φτάσεις στην δουλειά, η βόλτα το απόγευμα μόλις σχολάσεις, θα σε βρίσκουν πάντα με μία κούπα καφέ στο χέρι. Δεν γίνεται διαφορετικά. Αυτό το θαύμα της φύσης που λέγεται καφές, είναι κάτι παραπάνω από εθισμός.  

Σήμερα λοιπόν, ενώ σηκώθηκα το πρωί και έφτιαξα τον καθιερωμένο μου καφέ, συνειδητοποίησα πόσο junkie έχω γίνει στον καφέ. Από την στιγμή που θα σηκωθώ (μετά τις πέντε αναβολές στο ξυπνητήρι), μέχρι την στιγμή που θα φύγω από το γραφείο για να γυρίσω σπίτι μου, θα έχω πιει σίγουρα τρεις καφέδες. Αν προκύψει και έξοδος με τις φίλες, άλλος ένας. Μου αρέσει πολύ, το παραδέχομαι. Αν με νιώθεις, αν έστω και λίγο μιλάω στην ψυχούλα σου, τότε τα παρακάτω σημάδια θα σου φαίνονται πολύ γνωστά μιας και είσαι κι εσύ εθισμένος/η στον καφέ.

 1. Βάζεις το ξυπνητήρι νωρίτερα για να σηκωθείς, προκειμένου να πιεις ένα φλιτζάνι καφέ πριν φύγεις για την δουλειά. Όχι ένα γεμάτο πρωινό, καφές μόνο. Διαφορετικά η μέρα ίσως δεν κυλήσει σωστά.
 2. Στην δουλειά η πρώτη κίνηση πριν καν ανοίξεις τον υπολογιστή, είναι να σχηματίσεις στο τηλέφωνο τον αριθμό του γωνιακού καφεκοπτείου. Να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι εκεί σε γνωρίζουν πλέον με το μικρό σου.
 3. Όταν βγαίνεις με τις φίλες σου, περιμένεις πρώτα να σου φέρουν τον cappuccino μπροστά σου και μετά ξεκινάτε τα νέα σας.
 4. Όταν ο καφές μπαίνει σε ένα ποτηράκι μικρό, ίσα να γευτείς δηλαδή πέντε γουλιές καφέ, μπορεί να σε εκνευρίσει πάρα πολύ.
 5. Έχεις το δικό σου στέκι που θα πληρώσεις για καφέ στο χέρι. Δεν παίρνεις από όπου κι όπου.
 6. Απορείς κάθε φορά με όσους σου λένε ότι δεν πίνουν καφέ το πρωί ή και γενικά. Και “πώς ξυπνάς;” θα ρωτήσεις πάντα εσύ.
 7. Έχεις προσπαθήσει να μειώσεις την καφεΐνη που κυλάει καθημερινά στον οργανισμό σου, αλλά μάταιος κόπος.
 8. Πλέον μπορείς να πιεις με ευκολία και τον σκέτο καφέ.
 9. Ακόμα και όταν έχεις 38 πυρετό ή ο λαιμός σου σε πονάει, δεν θα πιεις τσάι. Δηλαδή θα πιεις κάποια στιγμή, αλλά αφού έχεις πιει τον πρωινό και τον μεσημεριανό σου καφέ.
 10. Ποστάρεις στο facebook gifs από καφέ συχνά-πυκνά.
 11. Ένα σωστό ταξίδι ξεκινάει με στάση για καφέ.
 12. Σε όλες τις στιγμές σου, ο καφές είναι στο χέρι σου και αναλόγως την εποχή πίνεις και τον αντίστοιχο ζεστό ή κρύο.