Μετά τη χαρά και τη διασκέδαση των γιορτινών ημερών επέρχεται η «πίκρα» της επιστροφής στην καθημερινότητα. Και ναι αυτό είναι απλό και κυρίως δεδομένο. Αλλά εδώ υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα: Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι βιώνουμε τη Blue Monday, τη φημολογούμενη ως την πιο μελαγχολική μέρα του χρόνου!

987ef161-cde4-4f34-afeb-131ec4c5ed20

Ας το πάρουμε όμως απ’την αρχή και ας δούμε πως ξεκίνησε το story που κρύβεται πίσω από αυτή τη μέρα. Η τρίτη λοιπόν Δευτέρα του Ιανουαρίου ονομάστηκε για πρώτη φορά Blue Monday το 2005 από τον ακαδημαϊκό Cliff Arnall, ο οποίος ανέπτυξε μια θεωρία ή αλλιώς μια μαθηματική εξίσωση που συνδυάζει παράγοντες όπως ο καιρός, ο μηνιαίος μισθός και ο χρόνος που πέρασε από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Άρα κατά τον ίδιο αυτή η μέρα, εκτός απ’το ότι είναι για τους περισσότερους μια κλασική τσαγκαροδευτέρα, ουσιαστικά σηματοδοτεί τη στιγμή που οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι έχουν πέσει έξω στους στόχους τους κι έτσι μελαγχολούν.

Μια ενδιαφέρουσα κατά τα άλλα οπτική της σύγχρονης πραγματικότητας, την οποία ωστόσο δεν αποδέχεται η πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας. Εξάλλου καλό θα ήταν να μην προκαταλαμβανόμαστε από μελαγχολικές Δευτέρες. Ας πάμε κόντρα σ’αυτή τη θεωρία ξεκινώντας αισιόδοξα τη μέρα μας, βάζοντας νέους, δυνατούς στόχους και κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα απ’ότι μας αγχώνει!

 bc2b0c39-04c2-4537-a30e-e4380d68c4b9-1