Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται να ξεκινά η νέα χρονιά για την καταξιωμένη ηθοποιό Cate Blanchett, καθώς πρωταγωνιστεί σε ένα από τα πιο παράξενα φιλμ που πρόκειται να προβληθούν στο άμεσο μέλλον.

Σε μια ταινία- πειραματικό project, η ηθοποιός υποδύεται 13 διαφορετικούς χαρακτήρες, μέσω των οποίων ερμηνεύει μανιφέστα γραμμένα από καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, αρχιτέκτονες και σημαντικούς στοχαστές του 20ου αι.

Οι χαρακτήρες απέχουν έτη φωτός ο ένας από τον άλλο και περιέχουν πρόσωπα όπως μια απλή δασκάλα μέχρι έναν άστεγο, από ρεπόρτερ μέχρι εργάτη οικοδομής. 

Οι εναλλαγές είναι δραστικές, ξεκινώντας από τα βασικά όπως το makeup και τα κοστούμια και φτάνοντας μέχρι την προφορά και τον τρόπο έκφρασης. Μια ομολογουμένως σημαντική πρόκληση που λίγες όπως η Blanchett θα μπορούσαν να φέρουν εις πέρας, μέσω ενός ασύγκριτου ταλέντου και μιας έντονης εκφραστικότητας.

 Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Sundance αυτό το μήνα, ενώ για την προβολή της στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες. Οπότε αναμένουμε!

cate