Η Jo Malone έχει το καλούπι της γυναίκας που υποστηρίζει ακράδαντα αυτά που πιστεύει και πρεσβεύει σταθερά τις αξίες της χωρίς να επηρεάζεται από τους γύρω της. Γι’αυτό είναι άλλωστε και ένας από τους μεγαλύτερους οίκους αρωμάτων που με τις χαρακτηριστικές του μυρωδιές στρέφει την προσοχή μας πάνω του.

luxuryinsider.com

Τα κεριά, τα αρώματα αλλά και όλα τα είδη σπιτιού ντύνονται με μαύρες κορδέλες και εντυπωσιακό packaging, κάτι που μας διαβεβαιώνει για το κλασσικό γούστο των δημιουργών τους. Ποια είναι όμως η Jo Malone, και πως αντιμετωπίζει τον κόσμο σήμερα ως γυναίκα επιχειρηματίας;

harpersbazaar.com

Το μικρόβιο της δημιουργού

Η Λονδρέζικη αισθητική χαρακτηρίζει το στούντιο της εταιρίας. Στεγάζεται σε ένα γεωργιανού ρυθμού και ιστορικής σημασίας οίκημα στο Δυτικό Λονδίνο. Η ίδια είναι επίσης από το Λονδίνο και έχει βαθιά μέσα της την κλασσική γοητεία της παλιάς Βρετανίας. Άρχισε μόλις από 8 χρονών να ασχολείται με την ομορφιά και την αρωματοποιία! Φτιάχνοντας μόνη της μάσκες προσώπου και πουλώντας τες σε γνωστές και φίλους της οικογένειάς της κέρδισε έδαφος στον κόσμο της ομορφιάς.

Girlboss

Η Jo ξεκίνησε εντελώς μόνη της. Μαθαίνοντας δίπλα σε οικογενειακούς φίλους, πειραματίστηκε αρκετά και η σκληρή δουλειά της απέδωσε καρπούς. Δεν έκανε καμία διαφήμιση, δεν προσπάθησε να πουλήσει τα προϊόντα της, ούτε να πείσει τους καταναλωτές. Βασίστηκε στο ένστικτο και το πάθος της και τα υπόλοιπα ακολούθησαν. Το 1999 πούλησε την εταιρία στον όμιλο της Estee Lauder, και έμεινε εκεί ως CEO για τα επόμενα σχεδόν 7 χρόνια. Ήταν μεγάλο βήμα για εκείνη να αποσυρθεί από την εταιρία που δημιούργησε από το μηδέν όλη της τη ζωή. Το αντιμετώπισε όμως ως μια πρόκληση, παρά ένα λάθος, και δεν έκανε άσχημα.

Το άρωμα που την χαρακτηρίζει

Πρόσφατα κυκλοφόρησε την προσωπική της κολόνια Jo by Jo Loves. Είναι μια δημιουργία που διαφέρει αρκετά από αυτά που έχουμε συνηθίσει! Έρχεται σε κατακόκκινο μπουκαλάκι, και ενσωματώνει όλες τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα που κάνουν την Jo τη γυναίκα που είναι σήμερα. Οι νότες του μαύρου πιπεριού, του grapefruit, του lime και του κέδρου συνθέτουν ένα δυναμικό, αλλά όχι αποπνικτικό άρωμα που ξεκουράζει τις αισθήσεις και μένουν αξέχαστα.

joloves.com

featured image: harpersbazaar.com