Στα βιβλία μας συνήθως διαβάζουμε για όλες εκείνες τις ηρωίδες που είναι κυριολεκτικά ηρωίδες. Που φέρνουν την αλλαγή, που πολεμούν και αντιστέκονται στο άδικο. Συχνά όμως οι ηρωίδες αυτές παραμένουν στις σελίδες των βιβλίων. Ή τουλάχιστον έτσι μας αρέσει να πιστεύουμε.

Η Natasha Minoso και η Jacqueline Mellow κάπου μέσα σε όλες αυτές τις ηρωίδες είδαν κι ένα κομμάτι του εαυτού τους. Και αποφάσισαν να βοηθήσουν κι άλλες γυναίκες να κάνουν το ίδιο. Έτσι τον Οκτώβριο που μόλις μας πέρασε, ξεκίνησαν ένα δικό τους εγχείρημα. H Natasha ως book blogger και η Jacqueline ως συγγραφέας – E.J. Mellow- έχοντας ως πιο πιστό τους φίλο τους σελιδοδείκτες τόσα χρόνια και λόγω δουλειάς και λόγω αγάπης για τα βιβλία, πίστεψαν ότι δεν υπάρχει καλύτερο μέσο να περάσουν το μήνυμα τους.

Κι έτσι κι έκαναν. Δημιούργησαν δύο ξεχωριστά σχέδια σελιδοδεικτών: το ένα γράφει SHE IS BOOKED και το άλλο I READ LIKE A GIRL. Ο καθένας μπορεί να αγοράσει αυτούς τους δύο σελιδοδείκτες και η προσφορά δε σταματά εκεί. Επηρεασμένες από το #Metoo κίνημα που έχει κάνει έντονη την παρουσία τον τελευταίο καιρό, όλα τα έσοδα που λαμβάνουν από τις πωλήσεις των σελιδοδεικτών πηγαίνουν 100% σε οργανισμούς που στηρίζουν τις γυναίκες και τις οικογένειες τους με κάθε τρόπο.

Η Natasha και η Jacqueline καταφέρνουν βήμα βήμα κάτι πολύ όμορφο. Και δεν λέω “κατάφεραν” γιατί έχουν δρόμο μπροστά τους και πολύ αγώνα. Ακόμα όμως και η ευαισθητοποίηση μέσω των media, είναι κάτι. Και σίγουρα η θετική χροιά που έλαβε η έκφραση “like a girl” είναι κάτι πολύ περισσότερο.

TIP

Ακολούθησε τον λογαριασμό τους στο Instagram για πολλά #funfemalefacts και φωτογραφίες των αναγνωστριών που θα σε πείσουν να συνεισφέρεις!


Featured Image: @sheisbooked | Instagram