Η “βιομηχανία των οπισθίων” είναι ο,τι πιο επιτυχημένο εμπορικά έχει λανσάρει η μόδα όλες τις εποχές. Η και καλά “επανάσταση των καμπυλών” είναι μία ακόμα πίεση για τα γυναικεία σώματα! Γιατί δε μιλάμε για απλές καμπύλες, μιλάμε για σώμα κλεψύδρα με μέση δαχτυλίδι και έντονα γυμνασμένα οπίσθια. Κάτι τέτοιο όμως είναι πάρα πολύ απαιτητικό από όλες τις απόψεις. Θεωρητικά το στήθος είναι κάτι το οποίο διορθώνεται με μία χειρουργική επέμβαση. Η μέση δαχτυλίδι απαιτεί κοιλιακούς και διατροφή. Τα γυμνασμένα οπίσθια απαιτούν τα πάντα! Χρόνο και προσπάθεια… Διατροφή σίγουρα για να μην είναι μόνο λίπος η καμπύλη, γυμναστική στο έπακρο για να είναι αυτά τα αποτελέσματα σφριγηλά και στην σωστή θέση, προϊόντα αισθητικής για την κυτταρίτιδα, θεραπείες περιποίησης για την λείανση του δέρματος, ακόμα και χειρουργικές διορθωτικές κινήσεις.

Με το πέπλο της “απελευθέρωσης” σε σχέση με το βάρος, ο πήχης ανέβηκε ακόμα περισσότερο και έχουμε μία επιπλέον δυσκολία να είμαστε ζουμερές, γυμνασμένες και “άπαχες”! WTF; Για να αποκτήσει κάνεις κοιλιακούς και να συντηρήσει τα οπίσθια του θα πρέπει να κάνει αντικατάσταση λιπώδους ιστού με μυικό. Αν δηλαδή είναι υπέρβαρο το άτομο, θα πρέπει να κάνει πάρα πολύ έντονη αερόβια γυμναστική, ώστε να καίει το λίπος και πάρα πολύ σωστά διαμορφωμένη διατροφή σε συνδυασμό με γυμναστική με αντιστάσεις, ώστε να αυξάνει τις μυϊκές ομάδες που χρειάζονται τόνωση (πόδια και γλουτούς). Αν κάποια είναι σε φυσιολογικό βάρος και θέλει απλά να αποκτήσει τις εξωφρενικές καμπύλες που βλέπουμε στο Instagram, πρέπει επίσης να φτύσει αίμα στη γυμναστική και να φροντίσει το βάρος που θα παίρνει (γιατί η ζυγαριά θα ανεβαίνει για να αυξηθεί η περιφέρεια των γλουτών) να είναι αποκλειστικά μυϊκή μάζα.

Γυμναστές, αισθητικοί, διαιτολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί στο βωμό μιας καμπύλης. Κι εμείς οι καημένες στη μέση να ψάχνουμε μαγιό πριν πάμε για διακοπές. Και εκεί που νομίζαμε πως το curvy look είναι το σωστό, μήπως επιτέλους δεν θα ρουφάμε πια την κοιλιά μας, κάναμε απλά ένα ακόμα λάθος και βάλαμε μία ακόμα δυσκολία στη ζωή μας (δεν την βάλαμε ακριβώς εμείς, αλλά σε αυτό το ρυθμό χορεύουμε). Όσο εγώ θα συγκρίνομαι με την διπλανή μου, με την φωτογραφία της, με τον εαυτό μου πριν 10 χρόνια, δουλίτσα δεν θα γίνεται!

Ας ξεκουραστούμε κορίτσια, μπήκε ο Αύγουστος!


featured photo: bravotv.com