Ο Δίδυμος, ο Ζυγός και ο Υδροχόος είναι τα ζώδια εκείνα που.. πετούν στα σύννεφα. Είναι τα ζώδια του αέρα, εκείνα που λατρεύουν την πνευματικότητα, την ελευθερία και την επικοινωνία.

Καθώς ο αέρας συμβολίζει την αέναη μετακίνηση, έτσι κι αυτά τα τρία ζώδια θέλουν συνεχώς να νιώθουν την ελευθερία ενώ χαρακτηρίζονται και από μεγάλη προσαρμοστικότητα. Ταιριάζουν ιδανικά με άλλα ζώδια του Αέρα αλλά και της Γης, καθώς αυτά τα δύο στοιχεία αλληλοσυμπληρώνονται.

Ο Δίδυμος είναι ο πιο επικοινωνιακός του ζωδιακού. Ως ζώδιο του αέρα μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε κατάσταση και να διατηρεί τη ψυχραιμία του και στις πιο στρεσογόνες καταστάσεις. Είναι χαρισματικός, έξυπνος, μυστηριώδης και γοητευτικός καθώς αποπνέει αυτόν τον αέρα ανεξαρτησίας.

Επιπλέον, έχει αυξημένη ενσυναίσθηση και πριν πάρει μία απόφαση ζυγίζει κάθε πλευρά.

Ο Ζυγός διαφέρει αρκετά από τον Δίδυμο, παρόλο που είναι και αυτός ένα ζώδιο του αέρα. Είναι επικοινωνιακός, όμως είναι περισσότερο ισχυρογνώμων. Λατρεύει την προσοχή και επιθυμεί την αποδοχή. Όμως, τείνει να υπεραναλύει τις καταστάσεις και πολλές φορές να «χάνεται μέσα στις σκέψεις του».

Ο Λέων έχει αυξημένη κριτική σκέψη και του αρέσουν οι φιλοσοφικές αναζητήσεις και συζητήσεις.

Ο Υδροχόος είναι το απόλυτο ελεύθερο πνεύμα. Θέλει να νιώθει ελευθερία και μόλις αντιληφθεί πως πιέζεται, τότε επιθυμεί τη διέξοδο. Όταν είναι σε δημιουργικό οίστρο θέλει απομόνωση και ησυχία.

featured photo: Unsplash / Ryan Moreno