Από το walkman στο mp3 και από την εκτύπωση στο 3D printing, η Στέγη εκπλήσσει για άλλη μια φορά με μια πρωτοποριακή έκθεση.

PC150060

Τρισδιάσταση εκτύπωση λοιπόν. Είναι η νέα βιομηχανική επανάσταση; Ο πρώτος τοίχος που αντικρύζεις εισερχόμενος στην έκθεση, σε προϊδεάζει για κάτι το μοναδικό. Η επιστήμη κάνει το όνειρο των 3D specialists πραγματικότητα και τους δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσουν ακόμη και το πιο τολμηρό σχέδιό τους. Μικροαντικείμενα και “μικροί εαυτοί” τυπωμένοι με μαθηματική ακρίβεια, έργα Τέχνης, εκτυπωμένες μηχανικές κατασκευές που πηγαίνουν την Επιστήμη ένα βήμα παραπέρα, Μόδα από τα πιο ευφάνταστα υλικά και οικοδομήματα σε πραγματικές διαστάσεις που θα ζήλευε και ο πιο έμπειρος εργολάβος.

PC150099

Αυτό είναι το μέλλον της τρισδιάστατης εκτύπωσης, η οποία όχι μόνο δεν είναι μακρινή, αλλά έχει πάρει ήδη τη θέση της σε αρκετές εταιρείες αλλά ακόμα και σε στούντιο καλλιτεχνών. Το επόμενο βήμα φυσικά, είναι οι εξειδικευμένοι εκτυπωτές να πάρουν τη θέση ηλεκτρονικών συσκευών που αντίστοιχα πριν από μερικά χρόνια έκαναν δειλά δειλά τα πρώτα τους βήματα μέσα στο σπίτι. Πώς θα σας φαινόταν να εκτυπώσετε μια φούστα για το σημερινό πάρτι, ή μια καρέκλα για έναν επιπλέον επισκέπτη; Ο καταναλωτής παίρνει ενεργητικό ρόλο στο χώρο του design διαμορφώνοντας όπως εκείνος επιθυμεί το τελικό προϊόν, δημιουργώντας μια μοναδική tailor-made αισθητική.

PC160114

Η έκθεση στο σύνολό της κάνει μάλλον μια νύξη στις ιστορικές επιστημονικές εξελίξεις που βιώνουμε και μας προκαλεί να δούμε την καθημερινότητα με μια νέα ματιά.

Οι 36 καλλιτέχνες και τα 80 βίντεο και αντικείμενά τους σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις και να αλληλεπιδράσεις μαζί τους από 15 Δεκεμβρίου έως 31 Ιανουαρίου.

PC150085

PC150084

PC150083

PC150079

PC150059