Όλο και περισσότερες γυναίκες, μοντέλα, ηθοποιοί και γενικότερα διάσημες τάσσονται κατά της ανορεξίας και των προτύπων που θέλουν τις γυναίκες υπερβολικά αδύνατες. Αυτή την φορά η Camila Mendes και μέσω του Instagram, μοιράστηκε με τους followers της ότι το να είναι αδύνατη αλλά και το να το διατηρεί, της είχε γίνει αυτοσκοπός. Όπως έχει αναφέρει η ίδια, έκανε εξαντλητικές δίαιτες και απαγόρευε στον εαυτό της να καταναλώνει παχυντικά φαγητά.

«Όλες μου οι ασχολίες όπως το διάβασμα, το να πηγαίνω σινεμά με την παρέα μου, ακόμη και να ακούω μουσική είχαν αντικατασταθεί από την επιθυμία μου να παραμείνω αδύνατη».

Η  φυσικοπαθητική  τη βοήθησε να αλλάξει τρόπο σκέψης και στάση ζωής και να σταματήσει να βάζει τον εαυτό της στη διαδικασία της σκληρής δίαιτας.

«Δεν υπάρχει πια η ιδέα ότι αν είμαι αδύνατη είμαι αυτομάτως και χαρούμενη».

Η Camila  λοιπόν, ενθάρρυνε τους followers  της να μην βάζουν ως προτεραιότητά της ζωής τους τις δίαιτες αλλά να αγαπούν το σώμα τους. Δημιούργησε το #donewithdieting και γρήγορα αυτό διαδόθηκε στην κοινότητα του Instagram.

« Το σώμα μας όσο πιο υγιεινά τρώμε και παίρνουμε τις απαραίτητες θερμίδες ημερησίως αλλά και θρεπτικά συστατικά σε συνδυασμό με την καθημερινή γυμναστική, θα είναι υγιές. Είμαι αηδιασμένη με τo τρόπο που τα social media  στηρίζουν το πρότυπο της γυναίκας με τέλειο σώμα. Το τέλειο είναι υποκειμενικό δε χρειάζεται να αναπαράγεται ένα συγκεκριμένο πρότυπο».

Πάντως, είναι πολύ σημαντικό το να συζητήσεις με το γιατρό σου πριν ξεκινήσεις την οποιαδήποτε δίαιτα. Ο γιατρός μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε ζήτημα αντιμετωπίζεις με τα κιλά σου αλλά λαμβάνοντας και τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες.

Δες ακόμη: Δυναμικές γυναίκες που μας ενέπνευσαν τους προηγούμενους μήνες.

featured image: racked.com