Αν κάτι έχει σημασία σε αυτή την ζωή είναι να μην περιπλέκονται να πράγματα. Να ζείς απλά. Να μην σε αποσπούν τα ασήμαντα πράγματα από τα ουσιώδη. Θες να μάθεις πως λέγεται αυτό; Μινιμαλισμός. Και σήμερα θα μάθεις πώς να τον κάνεις τρόπο ζωής.

Δώσε όσα ρούχα δεν θες. Κράτα την ντουλάπα σου απλή, με κλασικά κομμάτια στα βασικά χρώματα. Έτσι, το μυαλό σου θα έχει χρόνο να σκέφτεται πως θα διαχειριστεί σημαντικότερα ζητήματα από το τι θα φορέσει το πρωί στο γραφείο.

TIP: Το minimal στυλ δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι βαρετό. Επένδυσε σε statement ρούχα και αξεσουάρ. Λίγα και καλά.

Κράτα τον χώρο σου απλό και καθαρό. Άσπροι τοίχοι και επιφάνειες, λίγα αντικείμενα στον χώρο, τα ρούχα μέσα στις ντουλάπες. Βλέπεις τόσα κάθε μέρα έξω, όποτε είναι καλύτερα στο σπίτι, το μάτι και κατ’επέκταση το μυαλό σου να μην δέχεται πολλές πληροφορίες. Μείωσε τις υποχρεώσεις σου. Φρόντισε να θέσεις προτεραιότητες στην ζωή σου. Να αναλώνεσαι μόνο σε όσα θεωρείς σημαντικά. Και να θυμάσαι: Δουλεύεις για να ζείς, δεν ζείς για να δουλεύεις. Εξάσκησε τον εαυτό σου να ζεί με λιγότερα. Καλώς ή κακώς η σύγχρονη κοινωνία δημιουργεί πλαστές ανάγκες και εμείς τρέχουμε στα εμπορικά να τις καλύψουμε. Καταναλώνουμε περισσότερο και περισσότερο χωρίς να σκεφτούμε ποτέ: Τα χρειάζομαι πραγματικά όλα αυτά; Κάνε την διαφορά λοιπόν. Ζήσε με όσα έχεις ανάγκη. Σκέψου πιο απλά. Κάνε τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους πιο απλές. Οργάνωσε την καθημερινότητα σου πιο απλά.

Άλλωστε…

giphy-1