Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσες περίπου φορές βρίζει ένας άνθρωπος κατά μέσο όρο μέσα στη μέρα; Ποια είναι η ετυμολογία αυτών των βρισιών; Τι σήμαιναν αυτές οι λέξεις προτού τους αποδώσουμε αυτή την “αρνητική” χροιά; Αν μέχρι σήμερα δε σε είχαν απασχολήσει καθόλου τέτοια ερωτήματα -που είναι απολύτως λογικό- ο Nicolas Cage και η καινούρια του εκπομπή στο Netflix θα σου αλλάξουν γνώμη.

Το History of Swear Words είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δε ξέραμε ότι χρειαζόμασταν

Εκεί που όλοι νομίζαμε ότι η επόμενη φορά που θα δούμε τον Nicolas Cage στις οθόνες μας, θα είναι το Tiger King, εκείνος μας ετοίμαζε μία έκπληξη. Το νέο show του Netfix θα δώσει απαντήσεις σε απορίες που δεν ξέραμε ότι είχαμε. Εννοείται, όμως, πως ο Cage δεν είναι ο μοναδικός που έχει όλες τις απαντήσεις. Σε αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ συμμετέχουν ιστορικοί, ακαδημαϊκοί από το χώρο της ετυμολογίας, άνθρωποι που ασχολούνται και εξετάζουν σε βάθος την ποπ κουλτούρα, καθώς και stand-up comedians. Όλοι μαζί θα μοιραστούν τις εμπειρίες και τις παρατηρήσεις τους ως προς το καθημερινό βρίσιμο με στόχο να βρουν κάποια κοινά μοτίβα.

Θυμάσαι που πριν μερικές εβδομάδες ο κύριος Μπαμπινιώτης θέλησε να κάνει κάτι ανάλογο; Ήταν αρκετά αγανακτισμένος από τις αγγλικές λέξεις που ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε με αφορμή την πανδημία. Έτσι, θέλησε -μάταια- να μας πείσει να χρησιμοποιούμε τις αντίστοιχες ελληνικές. Ε, φαντάσου κάτι ανάλογο κι εδώ. Μόνο που τώρα, όλοι αυτοί οι ειδικοί μαζί με τον Nicolas Cage εξερευνούν ένα αμφιλεγόμενο taboo θέμα. Μέσα σε αυτή την αναζήτηση προσπαθούν να βρουν και τις ρίζες των βρισιών που λέμε καθημερινά.

Η σειρά είναι ό,τι πρέπει για να καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν έχει προηγηθεί ένα 2020 που μας έκανε όλους να σκεφτούμε ευφάνταστες βρισιές για να περιγράψουμε τα όσα ζούμε. Τώρα που θα μπορούμε να τα υποστηρίξουμε κι επιστημονικά, γίνεται ακόμα καλύτερο.

Μη χάσεις, λοιπόν, την πρεμιέρα στις 5 Ιανουαρίου στο Netflix. Τα 6 επεισόδια θα διαρκούν περίπου 20 λεπτά, οπότε είναι πολύ πιθανό να παρασυρθείς και να τα δεις όλα σε μία μέρα. Μην πεις ότι δεν προειδοποιήσαμε.

featured Image: Netflix