Τώρα που το Squid Game γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία, οι παραγωγές που έρχονται στο Netflix από τη Νότια Κορέα θα είναι ασταμάτητες. Η απόδειξη γι’ αυτό είναι το Hellbound, η νέα σειρά θρίλερ του σκηνοθέτη Yeon Sang-ho, ο οποίος βρίσκεται επίσης πίσω από το Train to Busan. Πρόκειται για μία σειρά που ήδη έχει αποδείξει την αξία της, καθώς έχει κάνει πρεμιέρα σε μερικά από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, προτού φτάσει στο Netflix.

Στο Hellbound, η κόλαση έρχεται στους δρόμους της Σεούλ

Σύμφωνα με την περιγραφή της σειράς, κάποια απόκοσμα πλάσματα εμφανίζονται στη Γη ως εκτελεστές της κόλασης και αποφασίζουν ποιοι άνθρωποι θα πάνε στην κόλαση και ποιοι όχι. Τα πλάσματα αυτά ερμηνεύονται από πολλούς ως κάτι θείο, κάτι αντίστοιχο με τη Δευτέρα Παρουσία άλλων θρησκειών. Μία ομάδα ανθρώπων, όμως, προσπαθεί να βρει μία πραγματική εξήγηση για την εμφάνιση αυτών των πλασμάτων.

Ο σκηνοθέτης επέλεξε να μην απεικονίσει την κόλαση στη σειρά

Για τα θύματα των εκτελεστών, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους, η κόλαση δεν είναι ένα μέρος, αλλά η πραγματικότητα που έχουν δημιουργήσει ανάμεσα τους. Με την εμφάνιση των πλασμάτων αυτών, μία ολόκληρη κοινωνία έκανε 100 βήματα πίσω και έφτασε σε πρωτόγονες συνθήκες, όπου οι άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους. Ακόμη κι αν η δική τους επιβίωση σημαίνει την καταδίκη κάποιου άλλου, αυτό δεν τους εμποδίζει από το οτιδήποτε.

Πέρα από το θέμα της κόλασης, η σειρά εξερευνά και άλλα σημαντικά θέματα. Η ζωή, ο θάνατος, η επιβίωση και η πίστη είναι μόλις μερικά από αυτά. Κάθε άνθρωπος στη σειρά, όπως και στη ζωή, έχει διαφορετική άποψη για την αμαρτία, την τιμωρία και την ηθική του καθένα. Έτσι, ο σκηνοθέτης Yeon Sang-ho αναμετράται με τα μεγαλύτερα ερωτήματα που ταλανίζουν την ανθρώπινη φύση εδώ και χρόνια. Αποδεικνύει μάλιστα για άλλη μία φορά πως οι δυστοπικές ιστορίες αποτελούν το κατάλληλο έδαφος για να εξερευνήσει κανείς τα σύγχρονα ζητήματα της ζωής και της καθημερινότητας.