Με όραμα να αποθεώσουν και να εξαπλώσουν την κομψότητα και την απλότητα, η Haris Cotton ξεκίνησε να σχεδιάζει και να κατασκευάζει υψηλής ποιότητας αέρινα λινά υφάσματα που αποτυπώνουν τη ζεστασιά μιας ελληνικής καλοκαιρινής μέρας αντανακλώντας ταυτόχρονα την αρχετυπική φυσική υπεροχή της. Γνωρίσαμε περισσότερα για την ιστορία της και σου την παρουσιάζουμε.

Η ιστορία 

Η Haris Cotton ιδρύθηκε το 1975 στην Αθήνα, ως εταιρία παραγωγής γυναικείων και ανδρικών ενδυμάτων. Υπό την ηγεσία δύο γενιών, της ιδρύτριας Χάρις & Αλέξανδρου Τσουγκράνη και των διαδόχων τους Εύα και Κώστα, η Haris Cotton, συνεχίζει να προσδιορίζει τη σύγχρονη μόδα, αντλώντας έμπνευση από την αύρα της Μεσογείου και την αφθονία των ελληνικών φυσικών υλικών.

Το λινό ως έμπνευση

Η ιστορία του λινού στην Ελλάδα, κρατάει από τα χιτώνια που φορούσαν στην αρχαία Αθήνα, και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να ταιριάζει απόλυτα με το κλίμα της Ελλάδας αλλά και πολλών τουριστικών θέρετρων ανά τον κόσμο. Είναι ένα ύφασμά αέρινο και δροσερό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ένα μειονέκτημά του ίσως να θεωρηθεί το γεγονός ότι το λινό «τσαλακώνει» εύκολα, όμως για τους περισσότερους αυτή παραμένει και η γοητεία του. 

 Η εξέλιξη του brand στο εξωτερικό 

Η εξάπλωση του brand στο εξωτερικό είναι ένα work in progress με σκοπό να γίνει γνωστή παγκοσμίως η ελληνική βιοτεχνία και τα ελληνικά προϊόντα. 

Συλλογές εμπνευσμένες από την ελληνική ιστορία και την απλότητα του greek chic

Έλληνες και ξένοι αγοραστές εκτιμούν και αναγνωρίζουν την έμπνευση των συλλογών της η οποία προέρχεται από την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.

Η ιδανική εξέλιξη της Haris Cotton

Να επεκτείνει το δίκτυο των καταστημάτων της σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και το δίκτυο διανομής της σε όλον τον κόσμο, κάνοντας έτσι γνωστό παγκοσμίως το ελληνικής καταγωγής και σχεδίασης brand.

Ξεχωρίσαμε τα πιο αντιπροσωπευτικά κομμάτια της καινούριας της συλλογής και σου τα παρουσιάζουμε

The #lace on this #omphaloscollection #dress! #hariscotton #shoponline #white #linen

A post shared by HarisCotton (@hariscotton) on

Now online! #HarisCotton #ShopOnline

A post shared by HarisCotton (@hariscotton) on

Open back detail. #hariscotton #shoponline #top #blouse #greekdesigners

A post shared by HarisCotton (@hariscotton) on

Δες όλη τη συλλογή εδώ: hariscotton.gr Ακολούθησε τη Haris Cotton σε Instagram και Facebook
featured image: hariscotton.gr