Η Happy Organic είναι μια εταιρεία με φυσικά, vegan καλλυντικά που έχουμε λατρέψει. Και επειδή υπάρχει μια τεράστια πληροφόρηση -και πολλές φορές παραπληροφόρηση- σχετικά με τα vegan και οικολογικά προϊόντα περιποίησης εδώ θα μάθεις όσα χρειάζεται να ξέρεις για αυτά αλλά και για το αγαπημένο μας brand Ηappy Organic.

Τι σημαίνει για ένα e-shop καλλυντικών να είναι 100% vegan; Tι πρέπει να γνωρίζω για τα προϊόντα που θα βρω σε αυτό;

Πολύ απλά ότι κάθε προϊόν που μπορείς να βρεις σε εμάς είναι vegan, δηλαδή δεν περιέχει στη σύστασή του κανένα συστατικό ζωικής προέλευσης. Πολλές από τις εταιρείες που έχουμε στα ράφια μας έχουν και αντίστοιχη πιστοποίηση από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Vegan Society ή η PETA.

Ακόμα όμως κι αν δεν έχουν πιστοποίηση από επίσημο φορέα, συνεργαζόμαστε μόνο με vegan εταιρείες, οπότε όσοι αγοράζουν από εμάς μπορούν να είναι σίγουροι ότι δεν υπάρχουν ζωικά παράγωγα σε κανένα από τα προϊόντα μας.

Ποια είναι τα συστατικά ή οι πληροφορίες που πρέπει να αναζητάω σε ένα προϊόν για να είμαι σίγουρη ότι είναι vegan;

Το απόλυτα σίγουρο στοιχείο είναι η πιστοποίηση όπως είπαμε, οπότε και βλέπεις το αντίστοιχο logo. Αν δεν υπάρχει πιστοποίηση, αναζητάς κάποια ένδειξη που να λέει Vegan. Αν δεν υπάρχει ούτε αυτό, πρέπει να δεις τα συστατικά ένα ένα, για να τα ελέγξεις. Το πρόβλημα είναι ότι εκτός από τα προφανή πχ. γάλα, προϊόντα μέλισσας, μετάξι, έκκριμα σαλιγκαριού (που είναι πολύ της μόδας τελευταία), υπάρχουν πολλά υποπροϊόντα δύσκολα αναγνωρίσιμα. Παράδειγμα, η λανολίνη, ένα είδος κεριού, που προέρχεται από τους σμηγματογόνους αδένες του μαλλιού του προβάτου και χρησιμοποιείται σε ενυδατικά προϊόντα.

Εμείς έχουμε ελέγξει τα πάντα, οπότε αν αγοράζεις από τη Happy Organic, είσαι σίγουρη ότι είναι 100% vegan!

Πώς μπορώ να βοηθήσω εγώ στην ανακύκλωση των συσκευασιών των προϊόντων που αγοράζω; Ποια είναι η διαδικασία;

H υπερπαραγωγή πλαστικού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Στην πραγματικότητα η καλύτερη λύση είναι η εξαρχής αποφυγή της πλαστικής συσκευασίας. Για αυτό και εμείς έχουμε διευρύνει πολύ τις plastic free επιλογές με την προσθήκη αρκετών προϊόντων σε μορφή μπάρας σαπουνιού, αλλά και περισσότερες συσκευασίες από γυαλί, χαρτί και μέταλλο.

Διαθέτουμε μόνο 7 εταιρείες από τις 33 συνολικά σε πλαστική συσκευασία κι από αυτές οι περισσότερες ήδη κάνουν προσπάθειες για εναλλακτικούς τρόπους συσκευασίας.

Παρόλα αυτά, εμείς πήγαμε ένα βήμα παραπέρα κι ενθαρρύνουμε όλους μας τους πελάτες να μας επιστρέφουν τις άδειες συσκευασίες με δική μας χρέωση μεταφορικών, απλά παραδίδοντας τες στις 2 συνεργαζόμενες εταιρείες courier.

Eμείς, τις ανακυκλώνουμε σωστά και οι οικολόγοι πελάτες μας παίρνουν 50 Πόντους Ανταμοιβής στο λογαριασμό τους, που αντιστοιχούν με 5 ευρώ έκπτωση σε αγορά τους.

Να σημειώσουμε εδώ ότι εμείς δεν χρησιμοποιούμε καθόλου πλαστικό στις συσκευασίες αποστολής προϊόντων μας. Συσκευάζουμε σε κουτί ανακυκλωμένο craft, τυπωμένο χωρίς χρώμα, χωρίς κόλλες, και σε σακούλα πλήρως κομποστοποιήσιμη και βιοδιασπώμενη. Επιπλέον, με κάθε παραγγελία μας για υλικά συσκευασίας, συνεισφέρουμε στην One Tree Planted για να αντισταθμίσουμε το χαρτί που ξοδεύουμε για συσκευασίες.

Ποια η σχέση της Happy Organic με την We4Allκαι τις δράσεις της;

Η We4All είναι μια υπέροχη δραστήρια ομάδα ανθρώπων που ιδρύθηκε με σκοπό να μας θυμίσει ότι η Γη είναι το σπίτι μας και πρέπει να το προσέχουμε περισσότερο. Οργανώνουν δενδροφυτεύσεις και αναδασώσεις στην Ελλάδα, καθαρισμούς αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις σε σχολεία, ώστε να μάθουν τα παιδιά την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Εμείς στηρίζουμε την We4All με μέρος των εσόδων μας και προσπαθούμε να συμμετέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μαζί με τις οικογένειες μας στις δράσεις δενδροφύτευσες που διοργανώνουν.

Πόσο εύκολο είναι για ένα ελληνικό e-shop με καλλυντικά να στραφεί στα vegan προϊόντα και γενικότερα στη βιωσιμότητα; Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που εσείς βιώσατε;

Η vegan κοινότητα στην Ελλάδα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και πιστεύουμε ότι θα μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Η αλήθεια είναι ότι η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική, και τα μηνύματα που λαμβάνουμε μας δείχνουν ότι ο κόσμος αγκάλιασε την στροφή μας. Δεν είμασταν εξολοκλήρου vegan εξαρχής, είχαμε κάποια λίγα προϊόντα που περιείχαν συστατικά μέλισσας (μελισσοκέρι, μέλι, πρόπολη)

Οι ευαισθητοποιημένοι καταναλωτές που αποτελούν και το κοινό μας, πιστεύουμε ότι αναζητούν επιλογές που να καλύπτουν όλες τους ανάγκες για τα προϊόντα προσωπικής περιποίησης, δηλαδή φυσική σύσταση τουλάχιστον 99%, vegan, cruelty free και low-waste.

Εμείς πιστεύουμε πολύ στην αγνή και ασφαλή περιποίηση, με σεβασμό στη γη και στα ζώα, αλλά και στον εαυτό μας, δηλαδή να προσέχουμε τι χρησιμοποιούμε, να ψωνίζουμε με σύνεση, όχι υπερκατανάλωση. Τα περισσότερα προϊόντα μας είναι χωρίς νερό, πράγμα που σημαίνει ότι διαρκούν περισσότερο. Ενθαρρύνουμε τη χρήση σαπουνιών, έχουμε εξαιρετικές επιλογές και μάλιστα ελληνικά με βιολογικό ελαιόλαδο και υπέροχα συστατικά. Ενθαρρύνουμε τη χρήση ελαίων, τα οποία είναι το αγνότερο προϊόν που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για το δέρμα του και είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά στοιχεία, ιδιαίτερα θρεπτικά και αποτελεσματικά.

Προσπαθούμε και μέσα από τα social, αλλά και με τα newsletters μας και τις προσωπικές επικοινωνίες που έχουμε με τους πελάτες μας να τονίζουμε διαρκώς την ανάγκη για στροφή σε πιο βιώσιμα προϊόντα. Δηλαδή, να προτιμάμε την μπάρα σαπουνιού από το κλασικό υγρό σαμπουάν, να δοκιμάσουμε την στέρεη μπάρα ενυδάτωσης σώματος, αντί για το κλασικό γαλάκτωμα, να πλένουμε τα χέρια με σαπούνι, αντί για κρεμοσάπουνο. Στην ουσία, είναι και πιο αγνά, αλλά και πιο αποτελεσματικά. Και διαρκούν και περισσότερο!

Γίνονται βήματα, αλλά αργά. Είναι δύσκολο να αλλάξουν συνήθειες χρόνων, αλλά όπως λέμε κι εμείς, ας κάνει ο καθένας έστω το λίγο που μπορεί.

Η φιλοσοφία της Happy Organic ποια είναι;

Όλη μας η προσπάθεια ξεκίνησε από την αγάπη μας στη φυσική και αγνή προσωπική περιποίηση και την ανάγκη να φροντίζουμε τον

εαυτό μας με προσοχή και ασφάλεια. Ο κόσμος των φυσικών καλλυντικών είναι γεμάτος από υπέροχα συστατικά, μυρωδιές και χρώματα και από ανθρώπους που προσπαθούν να φτιάξουν κάτι διαφορετικό. Συνήθως πρόκειται για μικρές επιχειρήσεις, με χειροποίητα προϊόντα και με πολύ αγάπη για αυτό που κάνουν.

Επειδή είμαστε κι εμείς μια μικρή επιχείρηση, κάθε προϊόν που διαθέτουμε το έχουμε δοκιμάσει οι ίδιοι και το προτείνουμε χωρίς κανένα ενδοιασμό.

Αντιμετωπίζουμε τον κάθε μας πελάτη με την ξεχωριστή προσοχή που του αρμόζει, τον κατευθύνουμε, του προτείνουμε και αναμένουμε τις εντυπώσεις του, περιμένουμε δηλαδή να δούμε, του ταίριαξε; Του άρεσε; Επικοινωνούμε ξανά μαζί του, ρωτάμε. Μας αρέσει να χτίζουμε προσωπικές σχέσεις και χαιρόμαστε τόσο πολύ όταν παίρνουμε θετικές αξιολογήσεις, όταν επιστρέφουν ξανά σε μας για την περιποίηση τους.

Ποια είναι τα σχέδια του brand για το μέλλον;

Συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε με πολύ προσοχή και ενσυναίσθηση. Ακούμε τους πελάτες μας και προχωράμε. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι λίγο πιο ενεργό το blog μας, το οποίο έχει άρθρα για διάφορα θέματα ομορφιάς και περιποίησης, μαζί με προτάσεις προϊόντων.

Σκοπεύουμε να εμπλουτίσουμε την γκάμα μας με προϊόντα προσωπικής φροντίδας, όπως σφουγγάρια, οδοντόβουρτσες, πανάκια καθαρισμού προσώπου. Επίσης, να προσφέρουμε μεγαλύτερη ποικιλία για συγκεκριμένα προβλήματα, όπως ακμή ή ευαίσθητα και αλλεργικά δέρματα.

Συνεχίζουμε να ψάχνουμε προϊόντα που ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας και πληρούν τα κριτήρια για να μπουν στα ράφια μας και αναζητάμε τρόπους να μειώσουμε ακόμα περισσότερο το οικολογικό μας αποτύπωμα.

Happy Organic | Facebook | Instagram