Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήδη άρχισες να ψάχνεις δώρα για την οικογένεια και τους κοντινούς σου φίλους. Μετά από αρκετό ψάξιμο στην αγορά και στα online καταστήματα βρίσκεις τελικά τα κατάλληλα δώρα, χαίρεσαι πολύ με τις αγορές σου, αλλά όταν τοποθετείς τα δώρα κάτω από το δέντρο ή στο γιορτινό τραπέζι, το αποτέλεσμα σου φαίνεται πολύ σκέτο και αδιάφορο. Αυτό που λείπει είναι μια εντυπωσιακή συσκευασία! Σου προτείνουμε λοιπόν τις πιο ιδιαίτερες συσκευασίες δώρων, που θα κάνουν το κλίμα ακόμα πιο χριστουγεννιάτικο. Και το σημαντικότερο, ότι οι φίλοι και οι συγγενείς σου θα κρατήσουν αυτές τις συσκευασίες για ενθύμιο, διακοσμώντας κάποια γωνιά του σπιτιού τους, οπότε αυτά τα Χριστούγεννα θα τους μείνουν σίγουρα αξέχαστα.

Χριστουγεννιάτικα «κουτάκια γάλακτος»

ff

Εύκολη και γρήγορη συσκευασία, παρόλο που δεν της φαίνεται. Θα χρειαστείς υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας, ή που μπορείς να βρεις παντού, όπως χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά χαρτιά, κόλλα, ψαλίδι, αυτοκόλλητα και φυσικά χρωματιστή κολλητική ταινία (washi tape). Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ εντυπωσιακό!

Κουτάκι – καραμέλα

hhh

Το ίδιο απλή στην κατασκευή της όσο και η προηγούμενη συσκευασία. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ως περιτύλιγμα για τα δώρα σου ή ως κουτί για τα παιδιά. Μια γιγάντια καραμέλα γεμάτη με καραμέλες θα ευχαριστήσει τους μικρούς της οικογένειας!

Κουτάκια με φύλλο γκι

fff

Εξίσου εύκολη κατασκευή, θα δώσει μια γλυκιά νότα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Είναι σχεδιασμένα για μικρά γλυκίσματα (π.χ. τρουφάκια), αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για οποιοδήποτε δώρο αυτού του μεγέθους, όπως κάποιο κόσμημα.

Origami πυραμίδα

fffffff

Όταν το δώρο μας είναι κάτι μικρό όπως κόσμημα, αυτή είναι μια διασκεδαστική εναλλακτική λύση, αντί να το δώσουμε σε ένα συνηθισμένο κουτί. Δοκίμασέ το και θα δεις πόσο θα ενθουσιαστούν συγγενείς και φίλοι, ειδικά όταν μάθουν ότι είναι χειροποίητο.