Ελληνικός αέρας διάσπαρτος με μποέμ στοιχεία αλλά και casual chic διάθεση είναι οι λέξεις κλειδιά για τις δημιουργίες της Χριστίνας Μαλλέ. Τσάντες και clutches που θα σε συνοδεύουν σε κάθε ώρα της ημέρας και συνδυασμοί που θα τραβήξουν τα βλέμματα.

Handmade Bags Christina Malle‏ savoir ville head

Μποέμ αέρας, καλοκαιρινή ανεμελιά και μια διάθεση για πολλούς συνδυασμούς με μινιμαλιστικούς τόνους που ταιριάζουν με πολλά, διαφορετικά outfits. Μιλήσε μας για την πορεία του brand και πως ξεκίνησε η ιδέα του να δημιουργείς χειροποίητες τσάντες.

«Κάθε πράξη δημιουργίας είναι πρώτα μια πράξη καταστροφής.» είπε ο Πάμπλο Πικάσο. Έτσι και εγώ ξεκίνησα να εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση επίπλων, δημιουργώντας μία ιδιαίτερη τεχνική πάνω στην κατασκευή διακοσμητικών μαξιλαριών, που απετέλεσε την αφετηρία της γέννησης του «Handmade Bags Christina Malle”. Ένα αποτυχημένο μαξιλάρι έγινε μία επιτυχημένη τσάντα (μπορώ να πω δειλά ως Έλληνας πολίτης ). Μορφή μεταποίησης και βιωματική ανάγκη θα μπορούσε να θεωρηθεί η πρώτη μου απόπειρα. Αγάπη, έμπνευση και σεβασμός αποτελεί για μένα κάθε σύγχρονη γυναίκα, που αναζητεί την άνεσή και το στυλ μέσα από εύκολες, οικονομικές λύσεις. Το brand “handmade bags Christina Malle” … αν θα μπορούσε προσδιοριστεί ως brand, ήδη έχει δημιουργήσει φανατικές υποστηρίκτριες που αποτελούν την ώθηση μου για τις επερχόμενες συλλογές μου.”

Handmade Bags Christina Malle‏ savoir ville (1)

Οι τσάντες σου είναι κυρίως boho με το χαρακτηριστικό “μάτι” που είναι σήμα κατατεθέν σου. Γιατί επέλεξες να υπάρχει το μάτι και γιατί προτίμησες το boho style και όχι το preppy ή το πιο casual; Nα υποθέσουμε πως είσαι και εσύ λίγο μποέμ και αυτό “βγαίνει” και στις δημιουργίες σου;

“Δεν θα χαρακτήριζα την συλλογή μου αποκλειστικά boho… αλλά σίγουρα boho- chic. Είναι ένα στυλ που το αγαπώ και το προσαρμόζω στο προσωπικό μου casual-chic look κάθε καλοκαίρι. Το καλοκαίρι του 2015 οι μποέμ αναφορές των ‘70ς αποτελούν την απόλυτη τάση, την οποία εκτός από το προσωπικό μου στυλ την εφάρμοσα και στη συλλογή μου. Ιδιαίτερη θέση στις τσάντες μου κατέχει το «μάτι» (evil eye) είναι η αλήθεια. Αποτελεί ένα ενεργειακό σύμβολο και μία γεωμετρική οπτική για εμένα που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως κομμάτι τις Ελληνικής κουλτούρας.”

Ποια είναι τα αγαπημένα σου υλικά όταν κατασκευάζεις μια τσάντα και ποια τα αγαπημένα σου χρώματα τα οποία τα προτιμάς και στα κομμάτια σου;

Φροντίζω να ενημερώνομαι για τα trends και τις εκάστοτε ανάγκες της μόδας, αλλά τα κύρια κριτήρια μου για κάθε μου επιλογή είναι πρώτα η ποιότητα και η αισθητική. Πειραματίζομαι με τις υφές και τα ιδιαίτερα υφάσματα ενώ παράλληλα κάθε μοναδική τσάντα θεωρώ ότι έχει προσωπικότητα και κατά τη δημιουργία της μου «υποδεικνύει» την ανάγκη της. Ως νέο αγαπημένο όμως θα μπορούσα να σας πω ότι είναι οι υφές δέρματος, υλικό που θα κυριαρχήσει στη χειμερινή μου συλλογή.”

Handmade Bags Christina Malle‏ savoir ville (3)

Μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα οι νέοι άνθρωποι συνεχίζουν να δημιουργούν και να ονειρεύονται. Τι είναι αυτό που πιστεύεις πως είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του να είσαι δημιουργός χειροποίητων και πόσο ενισχύει και ψυχολογικά η δημιουργία;

“Τόλμη είναι να τολμάς … κάτι που στην Ελλάδα το ξέρουμε καλά. Η τόλμη σε συνδυασμό με την ανάγκη της δημιουργίας προσδιορίζουν κάθε νέο δημιουργό κρατώντας στα χέρια του το ρίσκο της επιτυχίας. Η αγάπη και οι προσδοκίες που έχεις για κάτι που έφτιαξες με τα χέρια κρύβει μαγεία, κάτι σαν «ναρκωτικό» που σε εθίζει να αναζητάς νέους τρόπους για να κάνεις αποδεκτό το δημιούργημα σου. Έτσι και εγώ αυτοπροσδιορίζομαι ως εθισμένη στα όνειρα, την δημιουργία και την μοναδικότητα.”

Handmade Bags Christina Malle‏ savoir ville (4)

Που μπορούμε να βρούμε και να παραγγείλουμε τα κομμάτια σου;

Μπορείτε να βρείτε τη συλλογή μου σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την χώρα, στο showroom μου στη Θεσσαλονίκη, αλλά επίσης μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας με ένα τηλεφώνημα ή από την σελίδα μας στο facebook.”